Aardappelen voorbereiden
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en stoom ze gaar tot ze volledig zacht zijn.
Pureren
Plet de aardappelen met een stamper of duw ze door een passe-vite tot een gladde puree.
Mengen
Voeg de eidooiers, de in blokjes gesneden boter, een goede snuif zout en eventueel wat peper toe. Meng goed tot een smeuïge maar stevige massa.
Vormen
Vul een krokettenpers of spuitzak met een ronde spuitmond met het mengsel. Spuit lange worsten op een met bakpapier beklede plaat. Snijd mooie gelijke stukken van ongeveer 6 à 7 cm.
Koelen
Laat de kroketten minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Paneren
Haal de kroketten achtereenvolgens door bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel. Leg ze op een met paneermeel bestrooide schaal.
Frituren
Verhit de frituurolie tot 180°C. Bak de kroketten in kleine porties goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Tips
- Werk proper en koel om mooie kroketten te bekomen die niet openbarsten.
- Je kan de kroketten ook invriezen voor gebruik op een later moment.
- Wil je extra smeuïgheid? Voeg een klontje extra boter toe.
- Maak ze op voorhand en bak ze à la minute voor ultieme krokantheid.