Schil de asperges. Je begint een 2-tal centimeter onder het kopje en schilt dan rondom rond de bovenste, blinkende schil weg. Snij 1 dikke centimeter van de onderkant van de asperges af.
Leg ze in een stoomplaat of ovenschaal en leg er de 4 eieren naast.
Leg een aluminiumfolie tussen de asperges en de eieren zodat ze elkaar niet raken. Of leg ze in een aparte ovenschaal.
Stoom gedurende 7 à 8 minuten. Ondertussen snij je de peterselie fijn en laat je de boter smelten en wat pruttelen op een matig vuurtje, tot de boter mooi schuimt en een hazelnootkleur heeft.
Leg de eieren ongeveer een minuut in koud water en pel ze.
Leg ze in een diep bord en plet ze.
Voeg de peterselie en de boter toe en meng onder elkaar.
Kruid goed met muskaatnoot, peper van de molen en zout en serveer op de asperges.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.