Asperges Carbonara
20min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?1 kg witte Belgische asperges
4 eidooiers
200 g guanciale
100 g pecorino romano, plus extra voor eroverheen
Zwarte peper uit de molen
Zout
Je winkelwagen is leeg
20min
•Easy
Geniet van een heerlijke twist op de klassieke Carbonara: Asperges Carbonara. Een perfecte combinatie van pecorino, guanciale, en asperges.
1 kg witte Belgische asperges
4 eidooiers
200 g guanciale
100 g pecorino romano, plus extra voor eroverheen
Zwarte peper uit de molen
Zout
1 kg witte Belgische asperges
4 eidooiers
200 g guanciale
100 g pecorino romano, plus extra voor eroverheen
Zwarte peper uit de molen
Zout
Schil de asperges, snijd een klein stukje van de onderkant af en snijd ze in stukjes van 5-6 cm.
Kook de asperges ongeveer 5 minuten in kokend gezouten water. Bewaar een kopje van het kookvocht en giet de asperges af.
Snijd de guanciale in dunne reepjes en bak ze knapperig. Bewaar het gesmolten vet.
Klop 2 eidooiers samen met de geraspte pecorino kaas en zwarte peper uit de molen op. Voeg 2-3 eetlepels gesmolten vet van de guanciale toe. Dit geeft de typische diepe smaak aan de carbonarasaus.
Meng goed en voeg ook ongeveer 4 eetlepels kookvocht toe.
Doe de asperges terug in de kookpot en giet het eier-kaasmengsel erbij. Zet het weer op het vuur en blijf constant roeren totdat je een mooie gebonden saus krijgt.
Verdeel de asperges carbonara over diepe borden, strooi de knapperige guanciale erover en leg in het midden nog een eidooier.
Werk af met extra geraspte pecorino kaas.
Geen extra tips nodig, just enjoy!
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!