Zet een ruime pot gezouten water aan de kook. Snij van de asperges één en een halve centimeter van de uiteinden en kook ze 4 minuten, giet af en verfris onder koud water, laat goed uitlekken, dep ze droog en leg ze op een grote schotel.
Hou een paar basilicumblaadjes opzij als garnituur en doe de rest van de ingrediënten voor de vinaigrette in een hoge maatbeker en mix fijn met soepmixer, proef en kruid eventueel bij.
Verdeel de zalm in roosjes op de asperges, trek de burrata in stukjes en verdeel ernaast. Kruid de burrata met peper en zout, werk af met de amandelen in schijfjes gesneden, de basilicumblaadjes en als laatste de vinaigrette, net voor je gaat opdienen.
Tips
Je kan geroosterde amandelen gebruiken, als je geen gerookte vindt. De zalm kan je eventueel vervangen door rauwe of gekookte ham, of Italiaanse charcuterie. Witte, kleine of wilde asperges kunnen zeker ook. Groene asperges hoef je niet te schillen, witte wel. Hoe je best witte asperges schilt? Bekijk het hier!