Schil de ui en look en snij fijn, laat aankleuren in boter samen met het spek.
Schil wortelen en snij samen met de selder grof. Voeg de grof gesneden wortelen en selder toe aan de ui, look en spek en laat even meebakken.
Doe het tomatenconcentraat erbij en laat nog even meebakken.
Blus nu met de gepelde tomaten en het water, kruid met peper en zout en voeg de samengebonden tijm en laurier, chili en balsamicocrème toe. Laat de saus 40 min sudderen.
Meng intussen alles onder elkaar voor de ballekes, rol mooie ronde bolletjes, bak ze rondom rond bruin aan in boter. Wanneer ze gebakken zijn, hou je ze even opzij.
Verwijder de samengebonden tijm en laurier en mix de saus fijn, proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Zeef de saus door een fijne zeef in een grote pot.
Doe er de ballekes bij en laat 5 min rustig sudderen.
Serveer met aardappelpuree, pasta, frietjes of rijst, you choosssse!
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.