Maak de soep: Snipper de ui, look en prei fijn. Stoof zacht aan in een goede klont boter. Kruid met peper en zout. Voeg de kippenbouillon toe. Snijd de broccoli in roosjes en voeg samen met een takje selder toe aan de pot. Laat 20 minuten sudderen. Mix de soep glad met een staafmixer of blender voor een extra romige textuur.
Maak de curryroom: Klop de koude room lobbig met de currypoeder, peper en zout. Zet koel tot gebruik.
Bereid de bladerdeegstrikken en motiefjes: Snijd het bladerdeeg in strikjes, sterren of reepjes van ongeveer 10 cm. Voorzie motiefjes voor op de soeptas. Bestrijk met losgeklopte eidooier met een beetje melk. Versier één kant van de soepkom met een lapje bladerdeeg en eventueel een extra strik of figuurtje. Bestrijk opnieuw lichtjes met eidooier zodat alles goed hecht. Laat de tassen minstens 4 uur uitdrogen in de koelkast.
Bak de bladerdeeg: Plaats de tassen met bladerdeegversiering en de losse bladerdeegfiguurtjes in een voorverwarmde oven op 180°C tot goudbruin (ongeveer 15 à 20 minuten).
Serveren: Verwarm de soep opnieuw. Giet in de versierde tassen, werk af met een lepel curryroom en serveer met de bladerdeegstrikjes om te dippen.
Tips
- Maak de soep gerust op voorhand. Ze wordt alleen maar beter van even te rusten.
- Laat de bladerdeegdecoratie goed uitdrogen in de koelkast, zo blijft ze mooi tijdens het bakken.
- Voor een extra feestelijk effect kan je wat geraspte kaas op de bladerdeegstrikjes strooien.
- Heb je geen ovenvaste soepkommen? Bak de bladerdeegdecoratie apart en kleef ze op het moment van serveren met een likje room.
- Ook lekker met een toefje nootmuskaat in de soep voor een warme toets.