Voorbereiding oven: Verwarm de oven voor op 200°C. Schil wortelen, knolselder en zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Verdeel over een bakplaat, besprenkel met olie en rooster 20 minuten, zonder kruiden.
Rijst koken: Kook de rijst volgens de verpakking. Voeg eventueel een teentje knoflook of kafirblaadje toe voor extra aroma. Houd warm.
Kip bakken: Snijd de kippendijen in stukken. Verhit 1 el olie in een grote pan of sauteerpan en bak de kip rondom bruin.
Smaakmakers toevoegen: Voeg fijngesneden ui, knoflook en geraspte gember toe aan de kip. Bak 2 minuten mee. Voeg tomatenpuree toe en bak kort mee om de zurigheid te verminderen.
Saus maken: Voeg kokosroom, Tikka Masala-kruiden en kikkererwten toe. Laat 3 minuten zachtjes koken.
Groenten erbij: Voeg de geroosterde groenten toe en laat nog 2 minuten pruttelen.
Spinazie & limoen: Roer de spinazie door de saus en laat 1 minuut slinken. Voeg rasp en sap van de limoen toe naar smaak.
Serveren: Serveer de Butter Chicken met rijst. Werk af met cashewnoten en verse koriander of Thaise basilicum.
Tips
- Voeg verse tomaten toe in het seizoen voor extra groenten.
- Gebruik restjes geroosterde groenten van de dag ervoor.
- Voor extra pit: voeg chili flakes of verse chili toe.
- Liever room dan kokos? Gebruik 150 ml kookroom.
- Ook lekker met naan of papadums in plaats van rijst.