Cacio e pepe
20min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?500 g spaghetti of pasta naar keuze
200 g pecorino romano (of Parmezaanse kaas)
1 el zwarte peper bollen
Je winkelwagen is leeg
20min
•Easy
Cacio e pepe, een italiaanse klassieker met slechts 3 ingrediënten: pasta, pecorino en zwarte peper. Zo simpel en zo romig!
500 g spaghetti of pasta naar keuze
200 g pecorino romano (of Parmezaanse kaas)
1 el zwarte peper bollen
500 g spaghetti of pasta naar keuze
200 g pecorino romano (of Parmezaanse kaas)
1 el zwarte peper bollen
Rasp de pecorino fijn. Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking, hou het kookvocht bij.
Doe de peperbollen in een vijzel, schep in een pan en rooster 2 min droog tot het begint te roken, schep er 2 pollepels kookvocht bij en een groot deel van de kaas.
Blijf nu op het vuur roeren tot de kaas smelt en er binding ontstaat, voeg pasta toe en kruid met zout, blijf goed roeren, als het te kleverig wordt kan je steeds water eronder roeren. Werk af met de rest van de geraspte kaas, nog wat peper van de molen en besprenkel met olijfolie.
Zorg dat de temperatuur niet boven de 65 °C komt tijdens het toevoegen van de Pecorino om te voorkomen dat de saus schift. Het gerecht kan heel snel droog worden, blijf dus attent en voeg indien nodig meer kookwater toe.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!