Snij de inktvis langs één kant open en haal het overtollige slijm weg.
Snij schuine inkepingen langs de binnenkant van de inktvis. Doe dit langs beide kanten. Verdeel ze vervolgens in vier stukken.
Blancheer de asperges en de prinsessenboontjes.
Maak een puree van de aardappelen en voeg de ricotta toe. Kruid af met peper en zout en fijngehakte munt.
Zet een pan op een hoog vuur en doe er een goede scheut koolzaadolie in. Als de olie heet is, leg je de stukken inktvis in de pan, met de ingesneden kanten naar beneden. Draai ze om. Als ze beginnen te krullen en lichtjes beginnen te bruinen, schep je ze uit de pan. Deglaceer met limoensap en voeg de jus erbij.
Dien op met een partje limoen.
Tips
Wijnsuggestie: Een goed gekoelde pinot noir past uitstekend bij dit gerecht en benadrukt de subtiele smaak van de inktvis. Verse kruiden: Als je geen munt hebt, kun je ook verse basilicum of peterselie gebruiken voor een andere kruidige smaak.