Carpaccio van Sint-Jacobsvruchten en bloemkool met granaatappel

Favorieten

20min

Easy

Wil je zelf aan de slag met deze carpaccio van Sint-Jacobsvruchten en bloemkool met granaatappel? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met deze carpaccio van Sint-Jacobsvruchten en bloemkool met granaatappel? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

400 g Sint-Jacobsvruchten
¼ bloemkool
1 limoen
0.5 granaatappel
¼ bos koriander
Peper en zout

Vinaigrette:
1 limoen
0.5 granaatappel
2 el rijstazijn
4 el olijfolie
Piment d’Espelette
Zout

400 g Sint-Jacobsvruchten
¼ bloemkool
1 limoen
0.5 granaatappel
¼ bos koriander
Peper en zout

Vinaigrette:
1 limoen
0.5 granaatappel
2 el rijstazijn
4 el olijfolie
Piment d’Espelette
Zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Maak de vinaigrette: pers het sap van de halve granaatappel in een fruitpers. Meng 2 eetlepels van het sap met het limoensap, het zout en de piment d’Espelette, en roer de olijfolie eronder.

Snij met een mandoline flinterdunne sneetjes bloemkool. Snij met een scherp mes fijne sneetjes van de Sint-Jacobsnoten en vooraf geschilde limoen.

Dresseer op een grote schotel, of direct op de 4 bordjes. Strooi er granaatappelpitten over en leg er de korianderblaadjes tussen.

Besprenkel met vinaigrette, peper en zout. Tast onmiddellijk toe. Je kan de vinaigrette ook apart serveren, zodat iedereen er naar smaak kan toevoegen.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.