Chocolade smelten
Smelt de drie soorten chocolade apart au bain-marie. Gebruik drie kommetjes boven drie pannetjes met zachtjes kokend water. Roer af en toe tot alles volledig gesmolten is.
Vormpjes klaarzetten
Gebruik rechthoekige siliconenvormen of gewoon boterhamdoosjes. Bekleed de bodem met een laagje verse frambozen – mooi naast elkaar voor een strak visueel effect.
Chocolade verdelen
Giet eerst de witte chocolade over de frambozen.
Voeg daarna de melkchocolade toe.
Sluit af met de pure chocolade.
Zo krijg je laagjes met een heerlijke mix van smaken én kleuren.
Afwerken met pitjes en zaden
Strooi rijkelijk je zaden- en notenmix over de gesmolten chocolade. Werk eventueel af met een klein snufje fleur de sel voor een verrassende touch.
Lucht eruit tikken & laten opstijven
Tik de vormpjes voorzichtig tegen het aanrecht om luchtbelletjes te verwijderen. Zet de vormpjes minstens 1 uur in de koelkast.
Uithalen & genieten
Haal de repen voorzichtig uit de vormpjes. Breek of snijd ze in stukken. Serveer koel voor een knapperige, frisse beet.
Tips
- Vries eventueel wat frambozen in: zo blijven ze stevig tijdens het afwerken.
- Geen siliconenvormen? Gebruik bakpapier in een schaal en snijd na het opstijven in repen.
- Fleur de sel zorgt voor een spannend smaakcontrast – echt een aanrader!