Citroenpasta met tartaar van rode tonijn en nduja

Favorieten

30min

Medium

Deze citroenpasta met tartaar van rode tonijn en gesmolten nduja is een echt verfijnd gerecht dat je gasten omver zal blazen. De frisse citrus, romige saus en kruidige tonijn zorgen voor een verrassend smaakcontrast. Perfect voor een speciale avond of gewoon als je jezelf culinair wil verwennen. Dit is zo een van die gerechtjes waar ik echt blij van word als chef, yes i love my job !

Deze citroenpasta met tartaar van rode tonijn en gesmolten nduja is een echt verfijnd gerecht dat je gasten omver zal blazen. De frisse citrus, romige saus en kruidige tonijn zorgen voor een verrassen ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 2P

Tonijntartaar 
200 g verse rode tonijn (filet) 
1 eetlepel nduja 
1 sjalot, fijngehakt 
1 eetlepel kappertjes 
2 eetlepels olijfolie 
Zwarte peper en grof zeezout 

Citroenpasta 
180-200 g spaghetti naar keuze
2 eetlepels mascarpone
Sap van 1 citroen
150 ml witte wijn
150 ml room
1 citroen in dunne schijfjes
1 eetlepel olijfolie
80 g vers geraspte Parmezaanse kaas
Peper en zout 

 
200 g verse rode tonijn (filet) 
1 eetlepel nduja 
1 sjalot, fijngehakt 
1 eetlepel kappertjes 
2 eetlepels olijfolie 
Zwarte peper en grof zeezout 

 
180-200 g spaghetti naar keuze
2 eetlepels mascarpone
Sap van 1 citroen
150 ml witte wijn
150 ml room
1 citroen in dunne schijfjes
1 eetlepel olijfolie
80 g vers geraspte Parmezaanse kaas
Peper en zout 

Leaf
Make it veggie!

Vervang de tonijntartaar door tartaar van rode biet. Snijd gekookte rode biet in fijne blokjes en meng met een beetje olijfolie, kappertjes, sjalot en optioneel een snufje gerookt paprikapoeder voor een diepe smaak. Laat de nduja weg of vervang door een beetje harissa of chilipasta voor een pittige toets.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
Tonijntartaar maken

Smelt de nduja zachtjes in een pannetje en laat afkoelen.

Snijd de tonijn in fijne blokjes.

Meng de tonijn met de gesmolten nduja, fijngehakte sjalot, kappertjes, olijfolie, peper en zout.

Zet koel weg. 

Pasta koken

Kook de pasta al dente volgens de verpakking.

Bewaar een beetje kookvocht. 

Citroenschijfjes karamelliseren 

Snijd de citroen in dunne plakjes en bak ze in olijfolie tot ze goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.

Haal ze uit de pan en zet apart. 

Citroensaus maken

Blus de pan met het citroensap en de witte wijn.

Laat wat inkoken.

Voeg mascarpone, room, peper en zout toe en laat zachtjes indikken.

Roer de Parmezaanse kaas en een lepel pastawater door de saus.

Meng de pasta erdoor. 

Serveren

Rol de pasta met een grote pincet op tot een fancy swirl en leg dit op een bord.

Lepel er wat saus over, leg er gekarameliseerde citroenschijfjes op en werk af met de tartaar van tonijn.

Serveer onmiddellijk. 

Tips

  • Werk de tartaar af met een beetje verse peterselie of basilicum voor extra frisheid. 
  • Gebruik kwalitatieve tonijn van sashimi-kwaliteit, want hij wordt rauw gegeten. 
  • Voor een extra kick kan je wat citroenrasp toevoegen aan de saus. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.