Tonijntartaar maken
Smelt de nduja zachtjes in een pannetje en laat afkoelen.
Snijd de tonijn in fijne blokjes.
Meng de tonijn met de gesmolten nduja, fijngehakte sjalot, kappertjes, olijfolie, peper en zout.
Zet koel weg.
Pasta koken
Kook de pasta al dente volgens de verpakking.
Bewaar een beetje kookvocht.
Citroenschijfjes karamelliseren
Snijd de citroen in dunne plakjes en bak ze in olijfolie tot ze goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.
Haal ze uit de pan en zet apart.
Citroensaus maken
Blus de pan met het citroensap en de witte wijn.
Laat wat inkoken.
Voeg mascarpone, room, peper en zout toe en laat zachtjes indikken.
Roer de Parmezaanse kaas en een lepel pastawater door de saus.
Meng de pasta erdoor.
Serveren
Rol de pasta met een grote pincet op tot een fancy swirl en leg dit op een bord.
Lepel er wat saus over, leg er gekarameliseerde citroenschijfjes op en werk af met de tartaar van tonijn.
Serveer onmiddellijk.
Tips
- Werk de tartaar af met een beetje verse peterselie of basilicum voor extra frisheid.
- Gebruik kwalitatieve tonijn van sashimi-kwaliteit, want hij wordt rauw gegeten.
- Voor een extra kick kan je wat citroenrasp toevoegen aan de saus.