Croque Bolognaise

Favorieten

20min

Easy

Een Croque Bolognaise maken is zo dankbaar. Het is lekker, hartig en vooral super eenvoudig om te maken. Maar soms maak ik hem nog zot lekker door er bovenop een extra schep Bolognaisesaus en gesmolten kaas te leggen. Met een bunzenbrandertje laat ik die kaas dan nog eens mooi karamelliseren. Het resultaat? Een krok die niet alleen smeuïg is vanbinnen, maar ook eencheesytopping heeft die gewoon onweerstaanbaar is.

Een Croque Bolognaise maken is zo dankbaar. Het is lekker, hartig en vooral super eenvoudig om te maken. Maar soms maak ik hem nog zot lekker door er bovenop een extra schep Bolognaisesaus en gesmolte ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 2P

Voor de croque

  • 4 dikke sneden korenbrood (of brood naar keuze)
  • 8 sneetjes fontina of provolone kaas
  • 4 à 6 sneetjes parmaham
  • 4 eetlepels Bolognaisesaus 

Voor de topping

Bewaarinstructies 

  • In de koelkast: maximaal 1 dag, goed verpakt in aluminiumfolie of een luchtdichte doos. 
  • In de vriezer: tot 1 maand, al smaakt hij vers toch het lekkerst. 
  • Opwarmen: verwarm 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C of 3 minuten in een contactgrill. In de microgolf wordt hij minder krokant. 

Voor de croque

  • 4 dikke sneden korenbrood (of brood naar keuze)
  • 8 sneetjes fontina of provolone kaas
  • 4 à 6 sneetjes parmaham
  • 4 eetlepels Bolognaisesaus 

Voor de topping

Bewaarinstructies 

  • In de koelkast: maximaal 1 dag, goed verpakt in aluminiumfolie of een luchtdichte doos. 
  • In de vriezer: tot 1 maand, al smaakt hij vers toch het lekkerst. 
  • Opwarmen: verwarm 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C of 3 minuten in een contactgrill. In de microgolf wordt hij minder krokant. 

Leaf
Make it veggie!

Vervang de parmaham door gegrilde groenten zoals courgette of aubergine. Je kan ook gegrilde paprika gebruiken voor extra zoetigheid. De rest van het recept blijft hetzelfde, inclusief de cheesy topping.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm je grillmachine al op. 

Leg een eerste snee brood op een plank en beleg hem met 2 sneetjes fontina. 

Leg daarop 2 à 3 sneetjes parmaham en een schepje Bolognaisesaus  

Sluit af met nog 2 sneetjes fontina en dek af met de tweede snee brood. 

Herhaal voor de tweede Croque. 

Plaats tussende gril, kies optie croque en bak tot de kaas gesmolten is en het brood goudbruin krokant is. 

Haal de croque uit het toestel en leg op elk een extra  Bolognaisesaus. 

Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en grattineer  de kaas lichtjes met een bunzenbrandertje voor een ultieme finish. 

Tips

  • Geen bunzenbrandertje in huis? Zet de krok kort onder de grill van je oven. 
  • Varieer met brood: een zuurdesembrood of een stevig notenbrood geeft extra karakter. 
  • Liever wat pittiger? Strooi er wat chilivlokken over voor je de kaas karamelliseert. 
  • Maak extra Bolognaisesaus en vries die in porties in, zo heb je altijd een voorraadje bij de hand. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.