Dirty Aperol Spritz

Favorieten

5min

Easy

Dirty is the new chic. En vooral: heerlijk. Van Dirty Chips tot de iconische Dirty Martini – overal duikt die zoute, volle, umami-toets op. En nu is het de beurt aan de AperolSpritz. Waarom kiezen tussen een Dirty Martini of een AperolSpritz als je het beste van beide in één glas kan gieten? Met een scheut olijvensap, een goede splashAperol en die bruisende cava wordt het een verrassend smaakbommetje. Perfect voor een apéro met vrienden of wanneer je eens iets anders wil dan de klassieke bubbels. Die olijf en gekarameliseerde sinaasappel? Die maken het helemaal af.

Dirty is the new chic. En vooral: heerlijk. Van Dirty Chips tot de iconische Dirty Martini – overal duikt die zoute, volle, umami-toets op. En nu is het de beurt aan de AperolSpritz. Waarom kiezen tus ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 1P

Basis 
8 ml Aperol 
8 ml Nsane cranberry chipotle
4 ml olijvensap  Cava (of schuimwijn/champagne) om af te toppen 
Ijsblokjes 

Afwerking 
1 halve schijf sinaasappel 
2 groene olijven (liefst stevig en van goede kwaliteit) 
1 tandenstokertje 

 
8 ml Aperol 
8 ml Nsane cranberry chipotle
4 ml olijvensap  Cava (of schuimwijn/champagne) om af te toppen 
Ijsblokjes 

 
1 halve schijf sinaasappel 
2 groene olijven (liefst stevig en van goede kwaliteit) 
1 tandenstokertje 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
  1. Neem een tumbler- of old-fashioned glas en vul royaal met ijsblokjes. 
  2. Giet de Nsane cranberry chipotle en het olijvensap over het ijs. 
  3. Voeg vervolgens de Aperol toe. 
  4. Top het glas af met cava (of schuimwijn/champagne naar keuze). 
  5. Karameliseer een halve schijf sinaasappel met een bunzenbrander tot de randen licht geblakerd zijn. 
  6. Leg de gebrande sinaasappel bovenop het glas. 
  7. Steek twee olijven op een tandenstokertje en plaats op of in het glas. 
  8. Serveer meteen en geniet van deze ziltig-verfrissende cocktail. 

Tips

  • Gebruik kwalitatieve olijven voor het beste resultaat. 
  • Geen bunzenbrander? Je kan de sinaasappel ook kort onder de grill karamelliseren. 
  • Experimenteer gerust met verschillende mousserende wijnen voor een iets andere toets. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo