Dubai Pistachereep
25min
•Next Level
Ingrediënten
Wat heb je nodig?250 g pistachefrangipane met oranjebloesem
250 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
1 el pistacheboter
1 el grof gehakte pistachenoten
1 tl zeezoutvlokken
Je winkelwagen is leeg
25min
•Next Level
Probeer deze verslavende Dubai pistachereep met een rijke pistachevulling en een dikke laag pure chocolade.
250 g pistachefrangipane met oranjebloesem
250 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
1 el pistacheboter
1 el grof gehakte pistachenoten
1 tl zeezoutvlokken
250 g pistachefrangipane met oranjebloesem
250 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
1 el pistacheboter
1 el grof gehakte pistachenoten
1 tl zeezoutvlokken
Vorm maken: Pak een rechthoekige bakvorm en snij twee houten sushi-stokjes op de breedte van je vorm. Leg ze op de bodem en plaats er een stuk bakpapier overheen. Dit helpt om een mal te maken voor je chocoladevorm met de vulling.
Frangipane bakken: Verdeel de pistachefrangipane gelijkmatig over de vorm en bak deze 12-15 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Laat volledig afkoelen voordat je verdergaat.
Vorm loshalen: Haal voorzichtig de frangipane uit de vorm en snijd de zijkanten los indien nodig. Leg de frangipane op een rooster met een bakplaat eronder om de chocolade op te vangen.
Chocolade smelten: Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron (roer elke 15 seconden om te voorkomen dat de chocolade verbrandt).
Samenstellen: Giet de gesmolten chocolade over de frangipane. Druppel er de pistacheboter overheen en bestrooi met de grof gehakte pistachenoten en zeezoutvlokken.
Opstijven: Laat de reep opstijven in de koelkast. Zodra de chocolade hard is, kun je hem in stukken breken voor die heerlijke ‘krak’.
Je kunt de pistachefrangipane gemakkelijk vervangen door marsepein of een notenmengsel, afhankelijk van je voorkeur. Bewaar de reep altijd in de koelkast om de chocolade lekker knapperig te houden.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!