Easy Cheezy eitjes-toast met avocado en San Daniele-hesp

Favorieten

Snel

Easy

Deze snelle hap is geweldig als je zin hebt in iets lekkers dat ook nog eens snel en makkelijk klaar te maken is. Heerlijke laagjes kaas, omelet, ansjovis, rauwe hesp, avocado en waterkers maken van dit broodje een echte smaakbom! Perfect als lunch of stevige snack.

Deze snelle hap is geweldig als je zin hebt in iets lekkers dat ook nog eens snel en makkelijk klaar te maken is. Heerlijke laagjes kaas, omelet, ansjovis, rauwe hesp, avocado en waterkers maken van d ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediรซnten

Wat heb je nodig?
Aantal: 1

1 broodje naar keuze
4 sneetjes provolone picante of mozzarella
2 eitjes
Peper en zout
1 tomaat
(Facultatief) 2-3 ansjovisfilets
Handjevol cressonette (waterkers)
3 sneetjes San Daniele-hesp
1 el verse mayonaiseย of mosterd

1 broodje naar keuze
4 sneetjes provolone picante of mozzarella
2 eitjes
Peper en zout
1 tomaat
(Facultatief) 2-3 ansjovisfilets
Handjevol cressonette (waterkers)
3 sneetjes San Daniele-hesp
1 el verse mayonaiseย of mosterd

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding
Snijd de avocado en tomaat in dunne plakjes.
Knip de waterkers af en zet opzij.
Kluts de eitjes los met peper en zout.

Omelet met kaas bakken
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
Leg de sneetjes kaas naast elkaar in de pan, zodat de bodem volledig bedekt is. Laat smelten.
Giet de geklutste eitjes over de kaas en laat bakken tot het ei gaar is en de kaas mooi goudbruin kleurt.

Broodje toasten
Snijd het broodje open en leg beide helften met de binnenkant naar beneden in de pan. Laat kort bakken tot het licht krokant is.

Broodje beleggen
Haal het broodje uit de pan en beleg in laagjes met avocado, tomaat, San Daniele-hesp, eventueel ansjovis en waterkers.

Serveren
Serveer onmiddellijk terwijl het broodje nog warm is.

Tips

Geen San Daniele-hesp in huis? Je kunt ook Parmaham of een andere rauwe ham gebruiken.
Liever vegetarisch? Laat de hesp en ansjovis weg en voeg wat extra groente of gegrilde paprika toe.
Voor een pittige touch kun je een snufje chilivlokken over de omelet strooien.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker opย social media en tagย @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.