Everzwijn met peperkorst en braambessensaus

Favorieten

22min

Easy

Dit is het feestvarken van ieder menu: everzwijnrug met zwarte en rode peper en braambessensaus. Supermakkelijk en lekker als hoofdgerecht.

Dit is het feestvarken van ieder menu: everzwijnrug met zwarte en rode peper en braambessensaus. Supermakkelijk en lekker als hoofdgerecht.
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 8P

Ingrediënten (8 personen)
1,5 kg everzwijnrug of gebraad (van ongeveer 5 centimeter dik)
1,5 el roze peper
3 el zwarte peper
fleur de sel
2 el boter

Ingrediënten braambessensaus
250 g diepvriesbraambessen
2 el ciderazijn
1 el agavesiroop
3 kruidnagels
50 ml water
zwarte peper van de molen

Ingrediënten (8 personen)
1,5 kg everzwijnrug of gebraad (van ongeveer 5 centimeter dik)
1,5 el roze peper
3 el zwarte peper
fleur de sel
2 el boter

Ingrediënten braambessensaus
250 g diepvriesbraambessen
2 el ciderazijn
1 el agavesiroop
3 kruidnagels
50 ml water
zwarte peper van de molen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bereidingswijze everzwijn

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Maak schuine insnijdingen van 2 millimeter diep aan de bovenkant of op het vlies van het vlees. Zo kan het vlees mooi vlak bakken.
  • Kneus de 2 soorten pepers grof in de vijzel.
  • Druk er het vlees aan 1 kant in.
  • Smelt een klontje boter.
  • Schroei het vlees eerst toe aan de gepeperde kant en bak 2 minuten.
  • Draai voorzichtig en schroei de andere kant ook 2 minuten toe.
  • Leg het vlees met de gepeperde kant naar boven in een bakschaal en bak gedurende 3 minuten verder in de oven op 190 °C.
  • Haal uit de oven.
  • Laat zeker 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Bereidingswijze braambessensaus

  • Doe de braambessen samen met de andere ingrediënten in een kookpot met water en laat 5 minuten inkoken.

Tips

Snijd het vlees in schijfjes en leg op een lichtjes verwarmde plank. Dien op met saus.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.