Facon a.k.a. krokant aubergine spek

Favorieten

60min

Easy

1 aubergine 1 el arachide olie 1 0.5 el tamari 1 el Worcestershire-saus 0.5 tl gerookt paprika 1 tl zout 1 kl lookpoeder 1 tl zwarte peper 1 el agavesiroop 0.5 tl currypoeder

1 aubergine 1 el arachide olie 1 0.5 el tamari 1 el Worcestershire-saus 0.5 tl gerookt paprika 1 tl zout 1 kl lookpoeder 1 tl zwarte peper 1 el agavesiroop 0.5 tl currypoeder
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 aubergine
1 el arachide olie
1 0.5 el tamari
1 el Worcestershire-saus
0.5 tl gerookt paprika
1 tl zout
1 kl lookpoeder
1 tl zwarte peper
1 el agavesiroop
0.5 tl currypoeder

1 aubergine
1 el arachide olie
1 0.5 el tamari
1 el Worcestershire-saus
0.5 tl gerookt paprika
1 tl zout
1 kl lookpoeder
1 tl zwarte peper
1 el agavesiroop
0.5 tl currypoeder

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de kroon van de aubergine en snij doormidden.

Maak met mandoline superfijne schijfjes.

Leg de schijfjes op een bakplaat met bakpapier naast elkaar.

Meng alle ingrediënten voor de aubergine in een kommetje.

Eens goed gemengd bestrijk je alle schijfjes met de mengeling.

Zet je oven op 120°C voor minimum een uur naargelang de dikte.

Hoe langer je de aubergine in de oven laat, hoe krokanter deze gaat zijn en is de smaak nog intenser.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.