Feestelijke Tartiflette met Fazant, Bospaddenstoelen en Truffel

Favorieten

30min

Next Level

Luxe tartiflette met fazant, bospaddenstoelen en truffel: een verfijnd feestgerecht, snel klaar in de Cookeo. Perfect voor de feestdagen!

Luxe tartiflette met fazant, bospaddenstoelen en truffel: een verfijnd feestgerecht, snel klaar in de Cookeo. Perfect voor de feestdagen!
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 6P

1 sjalot
2 teentjes knoflook
500 g krielaardappeltjes, gewassen
600 g bospaddenstoelen (bijvoorbeeld eekhoorntjesbrood, kastanjechampignons of oesterzwammen)
1 klont boter
1 Reblochon fermier de Savoie
600 g gebakken fazantvlees (borst of bil, zonder been)
Zwarte peper van de molen
100 ml droge witte wijn
1 wintertruffel
1 bosje platte peterselie

Optioneel:
Augurken en zoetzure ajuintjes voor erbij

1 sjalot
2 teentjes knoflook
500 g krielaardappeltjes, gewassen
600 g bospaddenstoelen (bijvoorbeeld eekhoorntjesbrood, kastanjechampignons of oesterzwammen)
1 klont boter
1 Reblochon fermier de Savoie
600 g gebakken fazantvlees (borst of bil, zonder been)
Zwarte peper van de molen
100 ml droge witte wijn
1 wintertruffel
1 bosje platte peterselie

Optioneel:
Augurken en zoetzure ajuintjes voor erbij

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding krieltjes: Stoom de krielaardappeltjes in het stoommandje van de Cookeo met 250 ml water. Gebruik de expressmodus en stoom ze 5 minuten. Giet het water af en zet opzij.

Paddenstoelen en aromaten bakken: Selecteer de functie ‘Stevig Bruinen’ en laat de Cookeo opwarmen.

Snipper de sjalot en knoflook fijn. Bak ze 2-3 minuten in een klontje boter tot ze beginnen te kleuren.

Voeg de schoongemaakte en in grove stukken gesneden bospaddenstoelen toe en bak ze 4 minuten mee. Voeg een handvol grof gehakte peterselie toe en meng goed.

Samenstellen van de tartiflette: Voeg de gestoomde krielaardappeltjes toe aan de paddenstoelen en meng alles goed door elkaar.

Snijd het gebakken fazantvlees in dunne plakjes en leg deze over het aardappel-paddenstoelenmengsel.

Snijd de Reblochon in plakjes en leg deze trapsgewijs over het geheel.

Gratineren: Gebruik de Crisp-modus met stand “menu 2” en gratineer het gerecht tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is (ongeveer 10 minuten).

Afwerking: Schep de tartiflette op diepe borden. Werk af met versgeraspte truffel en enkele plukjes peterselie. Serveer met augurken en zoetzure ajuintjes voor een extra feestelijke touch.

Tips

Voorbereiding: Maak het gerecht tot en met het leggen van de kaasplakjes vooraf. Gratineer het pas vlak voor het serveren. Wijnadvies: Serveer met een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay uit de Bourgogne. Alternatief voor de Cookeo: Gebruik een ovenschaal en gratineer de tartiflette in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 15 minuten.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo