Feestelijke Tartiflette met Fazant, Bospaddenstoelen en Truffel

Favorieten

30min

Next Level

Luxe tartiflette met fazant, bospaddenstoelen en truffel: een verfijnd feestgerecht, snel klaar in de Cookeo. Perfect voor de feestdagen!

Luxe tartiflette met fazant, bospaddenstoelen en truffel: een verfijnd feestgerecht, snel klaar in de Cookeo. Perfect voor de feestdagen!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

1 sjalot
2 teentjes knoflook
500 g krielaardappeltjes, gewassen
600 g bospaddenstoelen (bijvoorbeeld eekhoorntjesbrood, kastanjechampignons of oesterzwammen)
1 klont boter
1 Reblochon fermier de Savoie
600 g gebakken fazantvlees (borst of bil, zonder been)
Zwarte peper van de molen
100 ml droge witte wijn
1 wintertruffel
1 bosje platte peterselie

Optioneel:
Augurken en zoetzure ajuintjes voor erbij

1 sjalot
2 teentjes knoflook
500 g krielaardappeltjes, gewassen
600 g bospaddenstoelen (bijvoorbeeld eekhoorntjesbrood, kastanjechampignons of oesterzwammen)
1 klont boter
1 Reblochon fermier de Savoie
600 g gebakken fazantvlees (borst of bil, zonder been)
Zwarte peper van de molen
100 ml droge witte wijn
1 wintertruffel
1 bosje platte peterselie

Optioneel:
Augurken en zoetzure ajuintjes voor erbij

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding krieltjes: Stoom de krielaardappeltjes in het stoommandje van de Cookeo met 250 ml water. Gebruik de expressmodus en stoom ze 5 minuten. Giet het water af en zet opzij.

Paddenstoelen en aromaten bakken: Selecteer de functie ‘Stevig Bruinen’ en laat de Cookeo opwarmen.

Snipper de sjalot en knoflook fijn. Bak ze 2-3 minuten in een klontje boter tot ze beginnen te kleuren.

Voeg de schoongemaakte en in grove stukken gesneden bospaddenstoelen toe en bak ze 4 minuten mee. Voeg een handvol grof gehakte peterselie toe en meng goed.

Samenstellen van de tartiflette: Voeg de gestoomde krielaardappeltjes toe aan de paddenstoelen en meng alles goed door elkaar.

Snijd het gebakken fazantvlees in dunne plakjes en leg deze over het aardappel-paddenstoelenmengsel.

Snijd de Reblochon in plakjes en leg deze trapsgewijs over het geheel.

Gratineren: Gebruik de Crisp-modus met stand “menu 2” en gratineer het gerecht tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is (ongeveer 10 minuten).

Afwerking: Schep de tartiflette op diepe borden. Werk af met versgeraspte truffel en enkele plukjes peterselie. Serveer met augurken en zoetzure ajuintjes voor een extra feestelijke touch.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.