Voorbereiding krieltjes: Stoom de krielaardappeltjes in het stoommandje van de Cookeo met 250 ml water. Gebruik de expressmodus en stoom ze 5 minuten. Giet het water af en zet opzij.
Paddenstoelen en aromaten bakken: Selecteer de functie ‘Stevig Bruinen’ en laat de Cookeo opwarmen.
Snipper de sjalot en knoflook fijn. Bak ze 2-3 minuten in een klontje boter tot ze beginnen te kleuren.
Voeg de schoongemaakte en in grove stukken gesneden bospaddenstoelen toe en bak ze 4 minuten mee. Voeg een handvol grof gehakte peterselie toe en meng goed.
Samenstellen van de tartiflette: Voeg de gestoomde krielaardappeltjes toe aan de paddenstoelen en meng alles goed door elkaar.
Snijd het gebakken fazantvlees in dunne plakjes en leg deze over het aardappel-paddenstoelenmengsel.
Snijd de Reblochon in plakjes en leg deze trapsgewijs over het geheel.
Gratineren: Gebruik de Crisp-modus met stand “menu 2” en gratineer het gerecht tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is (ongeveer 10 minuten).
Afwerking: Schep de tartiflette op diepe borden. Werk af met versgeraspte truffel en enkele plukjes peterselie. Serveer met augurken en zoetzure ajuintjes voor een extra feestelijke touch.