Feestelijke Toast champignon met geitenkaas

Favorieten

25min

Easy

Deze toast champignon pimp ik tot iets supermoois en feestelijk. Deze keer geen rechthoekige dikke korst, maar ik maak er een stervorm van. Ideaal om tijdens de feestdagen iets budgetvriendelijks, maar toch wauw op tafel te zetten. Een echte klassieker, maar dan helemaal in mijn stijl geserveerd!

Deze toast champignon pimp ik tot iets supermoois en feestelijk. Deze keer geen rechthoekige dikke korst, maar ik maak er een stervorm van. Ideaal om tijdens de feestdagen iets budgetvriendelijks, maa ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Toastbodem 
4 grote sneetjes toastbrood 
150 g boter (gesmolten) 

Topping
4 ronde sneetjes verse geitenkaas 
4 tl bruschetta kruidenmengeling (of een andere kruidenmix naar keuze) 
300 g gemengde paddenstoelen (bijv. witte champignons, kastanjechampignons, shiitake, bospaddenstoelen) 
4 teentjes look 
1 bos peterselie 
1 el citroenzeste 
Peper en zout van de molen 
Eventueel: cressonette of microgreens 

 
4 grote sneetjes toastbrood 
150 g boter (gesmolten) 


4 ronde sneetjes verse geitenkaas 
4 tl bruschetta kruidenmengeling (of een andere kruidenmix naar keuze) 
300 g gemengde paddenstoelen (bijv. witte champignons, kastanjechampignons, shiitake, bospaddenstoelen) 
4 teentjes look 
1 bos peterselie 
1 el citroenzeste 
Peper en zout van de molen 
Eventueel: cressonette of microgreens 

Leaf
Make it veggie!

Dit gerecht is van nature vegetarisch. Voor een vegan versie gebruik je vegan boter en een plantaardige kaasvervanger.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiden van de toastjes: Snijd aan elke snee brood vier inkepingen in de rand, alsof je de zijkanten bijna losmaakt, maar niet helemaal. Zo kan je de toast in een stervorm plooien.

Bestrijk elk sneetje met gesmolten boter en leg er een plakje geitenkaas op.

Strooi er de kruidenmengeling over en bestrijk lichtjes met gesmolten boter.

Bakken van de toastjes: Plaats de toastjes op een bakplaat en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot ze goudbruin en krokant zijn.

Paddenstoelen bereiden: Snijd of scheur de paddenstoelen in stukken.

Smelt een klontje boter in een pan. Snijd de look fijn of rasp deze en fruit glazig in de boter (niet laten kleuren).

Voeg de paddenstoelen toe, kruid met peper en zout en bak tot goudbruin.

Voeg op het einde de fijngehakte peterselie toe.

Afwerken en serveren: Verdeel de gebakken paddenstoelen over de warme toastjes met geitenkaas.

Werk af met een beetje cressonette of microgreens, extra gesmolten boter en een snuifje citroenzeste voor een frisse toets.

Tips

  • Heb je geen geitenkaasfan in huis? Vervang door mozzarella of een ander zacht smeltkaasje. 
  • Truffelolie toevoegen aan de paddenstoelen geeft een luxueuze toets.
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.