DEEG: Doe de bloem samen met het zout in de mengbeker.
Los de verse gist op in het lauwe water, voeg de honing toe. Giet de opgeloste gist over de bloem en laat gedurende 5 min alles samen kneden (tot het deeg loskomt van de kom).
Rol het deeg egaal uit over een ingebloemde plank. (1 cm ) Laat het deeg rijzen in een bakplaat met bakpapier en doe er huishoudfolie over.
Beleg met schijfjes beuling en geitenkaas. Druk er partjes peer in, kerstomaatjes en in schijfjes gesneden rode ui. Rits de blaadjes van de rozemarijn en snij fijn en verdeel over de focaccia. Bak op 220° gedurende 25 min in een traditionele oven. In een bakoven kan je de focaccia bakken waneer het hout achteraan in de oven smeult en er geen vlam meer is, leg het wat vooraan en draai het af en toe rond om mooi egaal te bakken.
Meng alle ingredienten van de olie-azijndip.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.