Frisée salade met blauwe kaas en spekjes

Favorieten

30min

Easy

Frisse salade met blauwe kaas, krokante spekjes en honingdressing. Snel en eenvoudig te bereiden in 30 minuten!

Frisse salade met blauwe kaas, krokante spekjes en honingdressing. Snel en eenvoudig te bereiden in 30 minuten!
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

SALADE
1 friséesla, gewassen
2 tomaten
4 hardgekookte eitjes, gepeld
350 g blauwe kaas (Achelse blauwe of gorgonzola)
400 g spekjes, in reepjes
250 g boontjes, al dente gekookt

SAUS
2 eetlepels honing
4 eetlepels rodewijnazijn
8 eetlepels arachideolie
1 rode ui, fijngesneden
peper en zout

SALADE
1 friséesla, gewassen
2 tomaten
4 hardgekookte eitjes, gepeld
350 g blauwe kaas (Achelse blauwe of gorgonzola)
400 g spekjes, in reepjes
250 g boontjes, al dente gekookt

SAUS
2 eetlepels honing
4 eetlepels rodewijnazijn
8 eetlepels arachideolie
1 rode ui, fijngesneden
peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Trek de sla in stukjes van 4 à 5 centimeter en verdeel over de borden.

Snijd de tomaten in stukken en leg ze erbij. Verdeel de boontjes erover. Snijd de eitjes doormidden en schik ze eromheen.

Doe de spekjes en de rode ui met een klontje boter in een pan en bak ze krokant. Leg op een keukenpapier en giet het vet weg.

Blus de pan met azijn en roer de honing en olie erbij.

Schep de spekjes weer in de pan en bak nog heel even.

Verdeel de kaas en de spekjes over de borden.

Tips

Ben je geen fan van blauwe kaas? Dan kun je ook voor een zachtere kaas kiezen zoals geitenkaas of cheddar. Gebakken vijgjes zouden hier ook goed bij passen (als ze in het seizoen zijn).

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.