Gebakken spruitjes uit de oven met feta en granaatappel

Favorieten

30 min

Easy

Fantastische warme groentenschotel om als bijgerecht te serveren. Als je extra groenten op tafel wilt zetten – en dat is altijd een goed idee – dan is dit het perfecte gerecht. De combinatie van geroosterde spruitjes met gesmolten feta en de friszoete toets van granaatappel is gewoonweg goddelijk! Je overtuigt waarschijnlijk ook de niet-spruitjesfans met dit gerecht! Geweldig bij een beef wellington of rosbief.

Fantastische warme groentenschotel om als bijgerecht te serveren. Als je extra groenten op tafel wilt zetten – en dat is altijd een goed idee – dan is dit het perfecte gerecht. De combinatie van geroo ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4 personen

Groentenschotel 
2 pakjes feta 
400 g spruitjes
2 el olijfolie
Peper en zout van de molen 

Afwerking 
2 eetlepels granaatappelmolasse of balsamico-azijn
Handvol rucola (notensla) 
Optioneel: granaatappelpitjes 

 
2 pakjes feta 
400 g spruitjes
2 el olijfolie
Peper en zout van de molen 

 
2 eetlepels granaatappelmolasse of balsamico-azijn
Handvol rucola (notensla) 
Optioneel: granaatappelpitjes 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 195°C. Snijd de spruitjes doormidden. 

Feta verkruimelen
Verkruimel de feta grof in een ovenschaal, zodat de bodem mooi bedekt is. 

Spruitjes toevoegen
Schik de halve spruitjes met de snijkant naar beneden tussen de feta. Druk lichtjes aan zodat ze goed in de feta zitten. 

Kruiden & bakken
Besprenkel alles met olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de oven tot de spruitjes goudbruin en gaar zijn en de feta licht begint te smelten en kleuren. 

Afwerken
Haal uit de oven, werk af met granaatappelmolasse, eventueel extra granaatappelpitjes voor een frisse crunch en een handvol rucola erbovenop voor kleur en pit. 

Tips

  • Voor extra crunch kun je wat geroosterde noten zoals walnoten of amandelen toevoegen. 
  • De granaatappelstroop geeft een zoet-zure diepte – gebruik niet te veel, het is krachtig van smaak. 
  • Ook lekker met een lepel hummus of tahin erbij als extra dip. 
  • Serveer deze schotel warm, direct uit de oven, voor het beste resultaat. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.