Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant af.
Plaats de asperges en de goed afgedepte kappertjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zwarte peper en een snufje zout. Meng goed zodat alles bedekt is met de olie.
Spreid de asperges uit op de bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten.
Snijd ondertussen de burrata in grove stukken en leg deze in het midden van de borden. Kruid met zwarte peper en fleur de sel.
Pel de bloedappelsien of pompelmoes, snijd in schijfjes, snijd de ansjovis in kleinere stukjes en snij de munt in fijne reepjes.
Verdeel de gegrilde asperges en gepofte kappertjes over de burrata. Voeg de ansjovis, citrusfruit, en munt toe. Druppel nog wat extra olijfolie over het gerecht voor het serveren. Smakelijk!
Tips
voor het Gehele Gerecht: Het is het beste om de componenten van dit gerecht, indien mogelijk, apart te bewaren en pas kort voor het serveren samen te brengen. Echter, als je restjes van het volledige gerecht hebt: Koelkast: Bewaar in een luchtdichte container. Houd er rekening mee dat de textuur van de burrata en de asperges kan veranderen, en de munt zijn frisheid kan verliezen. Consumeer binnen 1-2 dagen. Opnieuw opwarmen: Dit gerecht is het lekkerst wanneer het op kamertemperatuur geserveerd wordt, vooral de burrata. Als je de asperges wilt opwarmen, doe dit dan voorzichtig in een oven op lage temperatuur. Vermijd de magnetron, omdat dit de textuur van de asperges kan aantasten. Het is belangrijk te benadrukken dat dit gerecht het beste vers bereid en meteen geconsumeerd wordt voor de optimale smaak- en textuurbeleving.