Gelakte miso-gember pompoen met kruiden-ricottacrème

Favorieten

40 min

Easy

Dit is echt een geweldige side dish als je graag extra groenten op je feesttafel wilt, of gewoon iets lichts en smaakvols naast een stukje vis. De combinatie van geroosterde pompoen met die sticky gember-misoglaze en een frisse kruidige ricottacrème is gewoon zalig. En geloof me, die crunchy chili oil bovenop maakt het echt af. Zalig bij een beef wellington bijvoorbeeld.

Dit is echt een geweldige side dish als je graag extra groenten op je feesttafel wilt, of gewoon iets lichts en smaakvols naast een stukje vis. De combinatie van geroosterde pompoen met die sticky gem ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4 personen

Ricottacrème 
1 potje ricotta 
1 burrata 
1/2 bosje bieslook 
1/2 bosje peterselie 
1 eetlepel olijfolie 
Peper en zout 

Pompoen 
1 kleine Hokkaido-pompoen (schil mag eraan blijven) 

Gember-misoglaze 
1 eetlepel miso 
3 cm verse gember 
2 teentjes look 
1 à 2 koffielepels agavesiroop of honing 
2 eetlepels olijfolie 
Peper en zout 

Afwerking 
Handvol microgreens of erwtenscheuten 
Crunchy chili oil 

 
1 potje ricotta 
1 burrata 
1/2 bosje bieslook 
1/2 bosje peterselie 
1 eetlepel olijfolie 
Peper en zout 

 
1 kleine Hokkaido-pompoen (schil mag eraan blijven) 

 
1 eetlepel miso 
3 cm verse gember 
2 teentjes look 
1 à 2 koffielepels agavesiroop of honing 
2 eetlepels olijfolie 
Peper en zout 

 
Handvol microgreens of erwtenscheuten 
Crunchy chili oil 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Ricottacrème maken
Doe de ricotta, burrata, fijngesneden bieslook, peterselie, olijfolie, peper en zout in een hoge maatbeker. Mix alles glad met een staafmixer. Voeg eventueel sap van de burrata toe om het wat lopender te maken. Smeer dit uit op een mooie serveerschaal. 

Pompoen snijden
Halveer de Hokkaido-pompoen van steeltje naar onder. Verwijder de pitten en snijd in dunne maantjes. De schil mag eraan blijven, maar was of schrob ze dan eerst goed schoon. 

Gember-misoglaze maken
Rasp de gember en look fijn. Meng met de miso, agavesiroop (of honing), olijfolie, peper en zout tot een lak. 

Pompoen lakken & roosteren
Wrijf de pompoenmaantjes royaal in met de misoglaze. Schik ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Rooster 25 minuten in een voorverwarmde oven op 195°C, tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn. 

Opdienen
Schik de geroosterde pompoensterretjes speels bovenop de ricottacrème. Werk af met microgreens of erwtenscheuten en enkele druppels crunchy chili oil. 

Tips

  • De schil van Hokkaido is eetbaar en wordt zacht tijdens het roosteren. 
  • Geen crunchy chili oil in huis? Gebruik een paar druppels sriracha of chili crisp als alternatief. 
  • Deze side is perfect bij gebakken vis, tofu of gegrilde kip. 
  • Maak de ricottacrème op voorhand en bewaar afgedekt in de koelkast. 
  • Je kunt ook een grotere pompoen gebruiken; pas dan de oventijd aan. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.