Gember jalapeño virgin mojito

Favorieten

10min

Ontdek het recept voor deze gember jalapeño virgin mojito, minder suiker en meer pit! Een verfrissende mocktail als je niet van zoet houdt!

Ontdek het recept voor deze gember jalapeño virgin mojito, minder suiker en meer pit! Een verfrissende mocktail als je niet van zoet houdt!
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 1p

4 takken verse munt
1 jalapeno pepertje
45 ml ongefilterd appelsap
2 cl Gimber
0.5 limoen
90-100 ml spuitwater

Mooie ijsblokken vorm
Groot glas

4 takken verse munt
1 jalapeno pepertje
45 ml ongefilterd appelsap
2 cl Gimber
0.5 limoen
90-100 ml spuitwater

Mooie ijsblokken vorm
Groot glas

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Begin eerst met je ijsblokken te maken. Ik heb de jalapeño in schijfjes gesneden en in grote vierkante ijsblokken laten opstijven. Je kan de ijsblokken ook maken met blaadjes munt en sneetjes limoen, dat is supermooi, maar gewone ijsblokken of crushed ijs kunnen uiteraard ook.

Doe de blaadjes van 3 takken munt, de limoen in 4 gesneden en 1 jalapeño schijfje en het appelsap in een glas en crush alles wat samen, zodat de smaken goed loskomen. Voeg de ijsblokken toe, giet er de Gimber op en top af met wat spuitwater.

Tips

Je kan een mojito cocktail maken door het appelsap te vervangen met rum, de rest van de ingrediënten blijven dezelfde. Om mojito te maken, gebruik je best witte rum. Maar bruine rum kan ook! Toch een beetje rietsuiker toevoegen, omdat je dat graag lust… mag zeker, ik zeg niks 🙂 De soort suiker die je gebruikt voor de mojito is rietsuiker. Suikersiroop kan ook.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.