Gepekelde Pièce Montée met augurk en uitjes

Favorieten

15 min

Een gepekeld torentje is helemaal hot! Denk aan augurken, zilveruitjes en een cute strikje, opgebouwd als een miniatuur piècemontée. Perfect als bijgerecht bij raclette, tartiflette, kaasfondue of een ouderwetse kaasschotel. Zoetzuur, superschattig en mega simpel om te maken.

Een gepekeld torentje is helemaal hot! Denk aan augurken, zilveruitjes en een cute strikje, opgebouwd als een miniatuur piècemontée. Perfect als bijgerecht bij raclette, tartiflette, kaasfondue of een ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4 Personen

Voor het torentje 
1 grote pot augurken (liefst grote, stevige augurken) 
1 volledige augurk (voor de afwerking) 
1 potje zilveruitjes (pikkels) 
Tandenstokers 

Optioneel voor afwerking 
Extra zilveruitjes rond het torentje 
Strikje of keukentouw voor decoratie 

 
1 grote pot augurken (liefst grote, stevige augurken) 
1 volledige augurk (voor de afwerking) 
1 potje zilveruitjes (pikkels) 
Tandenstokers 

 
Extra zilveruitjes rond het torentje 
Strikje of keukentouw voor decoratie 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Augurken voorbereiden
Haal de augurken uit de pot en leg ze op een snijplank. Leg ze netjes op één lijn en snijd één kant af zodat alle augurken even hoog zijn.

Bodem maken
Kies een klein serveerschaaltje met een rand om de augurken mooi bij elkaar te houden. Zet de augurken rechtop in een cirkel en vul de cirkel volledig op. Gebruik afgesneden stukjes om open plekjes op te vullen zodat alles stevig staat.

Tweede laag
Snijd opnieuw augurken op gelijke hoogte en vorm een tweede cirkel, iets kleiner dan de eerste. Plaats deze bovenop de eerste laag en gebruik tandenstokers om de structuur stevig te maken.

Toplaag en afwerking
Maak bovenaan een laatste laagje met een schijf augurk en zet er een zilveruitje op als kroontje. Leg eventueel extra zilveruitjes rondom voor extra uitstraling. Bind tot slot een lintje of wat keukentouw rond het torentje voor een feestelijke afwerking.

Tips

  • Gebruik augurken van dezelfde grootte voor het mooiste resultaat. 
  • Het torentje kan enkele uren van tevoren worden gemaakt; bewaar het in de koelkast. 
  • Serveer met kaas, charcuterie of warm stokbrood. 
  • Varieer met andere soorten pikkels zoals mini-maïskolfjes of zure boontjes. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.