Neem een grote kookpot en laat de gekneusde komijnzaadjes roosteren, tot er een zalige geur vrijkomt, giet de komijnzaadjes op een bordje.
Snij de merguez in kleine stukjes en kleur ze aan in dezelfde kookpot met olijfolie.
Schep de merguez op een bord met keukenpapier en hou opzij.
Giet de helft van het vet weg, en kleur de fijngesneden ui en look in aan de andere helft van het vet.
Intussen schil en snij je de wortel en zoete aardappel in blokjes, en ook de selder en paprika. Voeg deze toe aan de ui en look en bak even mee.
Voeg nu tijm, laurier, paprikapoeder, het geroosterd komijnzaad, de tomatenblokjes, passata, water en bouillonblokjes toe, kruid met peper en zout, laat alles even opkoken.
Verlaag het vuur en laat 25 min sudderen.
Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Serveer in diepe borden en werk af met zure room, peterselie en gebakken merguez.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.