Ingemaakte augurken

Favorieten

1u20min

Easy

Maak zelf ingemaakte augurken met dit eenvoudige recept. Perfect voor bij charcuterie of in salades, zonder kunstmatige toevoegingen!

Maak zelf ingemaakte augurken met dit eenvoudige recept. Perfect voor bij charcuterie of in salades, zonder kunstmatige toevoegingen!
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 1 pot van 1,5l

1 kg augurken 5 el zout 1 weckpot van 1,5 l 5 el suiker 0.5 el mosterdzaad 0.5 el witte peperbollen 400 ml water 600 ml azijn

1 kg augurken 5 el zout 1 weckpot van 1,5 l 5 el suiker 0.5 el mosterdzaad 0.5 el witte peperbollen 400 ml water 600 ml azijn

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Schrob de augurken grondig met zout: doe ze in een kom met drie eetlepels zout en wrijf ze goed in. Augurken hebben immers nogal een bultige huid, en het zout helpt om alle vuil eraf te halen. Spoel ze af met water.

Doe de augurken in een weckpot samen met twee eetlepels zout, de suiker, het mosterdzaad en de witte peperbollen.

Kook het water en de azijn op en giet het over de augurken in de weckpot.

Zet de pot een uurtje ondersteboven om alles goed te mengen en bewaar daarna op een koele, droge plaats.

Tips

Deze ingemaakte augurken zijn perfect om te serveren bij charcuterie, op sandwiches, of als frisse toevoeging aan salades en bij paté. Variatie: Voor opgelegde uitjes kun je hetzelfde recept volgen, maar vervang de gewone azijn door rodewijnazijn voor een extra diepe smaak.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.