Ingemaakte augurken
1u20min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?1 kg augurken 5 el zout 1 weckpot van 1,5 l 5 el suiker 0.5 el mosterdzaad 0.5 el witte peperbollen 400 ml water 600 ml azijn
Je winkelwagen is leeg
1u20min
•Easy
Maak zelf ingemaakte augurken met dit eenvoudige recept. Perfect voor bij charcuterie of in salades, zonder kunstmatige toevoegingen!
1 kg augurken 5 el zout 1 weckpot van 1,5 l 5 el suiker 0.5 el mosterdzaad 0.5 el witte peperbollen 400 ml water 600 ml azijn
1 kg augurken 5 el zout 1 weckpot van 1,5 l 5 el suiker 0.5 el mosterdzaad 0.5 el witte peperbollen 400 ml water 600 ml azijn
Schrob de augurken grondig met zout: doe ze in een kom met drie eetlepels zout en wrijf ze goed in. Augurken hebben immers nogal een bultige huid, en het zout helpt om alle vuil eraf te halen. Spoel ze af met water.
Doe de augurken in een weckpot samen met twee eetlepels zout, de suiker, het mosterdzaad en de witte peperbollen.
Kook het water en de azijn op en giet het over de augurken in de weckpot.
Zet de pot een uurtje ondersteboven om alles goed te mengen en bewaar daarna op een koele, droge plaats.
Deze ingemaakte augurken zijn perfect om te serveren bij charcuterie, op sandwiches, of als frisse toevoeging aan salades en bij paté. Variatie: Voor opgelegde uitjes kun je hetzelfde recept volgen, maar vervang de gewone azijn door rodewijnazijn voor een extra diepe smaak.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!