Kastanje soep met bieslook en geroosterde amandelschilfers

Favorieten

30min

Easy

Kastanje soep met bieslook en geroosterde amandelschilfers, een heerlijk simpel gerecht om thuis te maken. Ontdek hier het recept!

Kastanje soep met bieslook en geroosterde amandelschilfers, een heerlijk simpel gerecht om thuis te maken. Ontdek hier het recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

300 g kastanje puree
2 wit van prei
1 grote ajuin
2 selder stelen
Peper en zout
1 groentenbouillon blokje
1 klont boter

Garnituur:
0.5 bot bieslook fijn gesneden
1 handvol geroosterde amandelschilfers
2 el zure room

300 g kastanje puree
2 wit van prei
1 grote ajuin
2 selder stelen
Peper en zout
1 groentenbouillon blokje
1 klont boter

Garnituur:
0.5 bot bieslook fijn gesneden
1 handvol geroosterde amandelschilfers
2 el zure room

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Schil ajuin en kleur aan in de boter.

Was selder en prei, snij fijn en voeg toe, laat even meestoven en voeg nu 1,5l water bij, bouillonblokje en kastanje puree in kleinere stukken.

Kruid met peper en zout en laat 20 min garen tot alles zacht is.

Mix alles zeer fijn, het beste resultaat verkrijg je in een blender 😉

Is ze te dik, voeg dan nog wat bouillon bij.

Warm soep weer op proef en kruid eventueel bij.

Serveer in diepe bordjes en werk af met zure room, bieslook en amandelschilfers.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.