Lemon verbena mojito

Favorieten

10min

Easy

Probeer deze verfrissende Lemon Verbena Mojito, een variatie op de klassieke mojito, perfect voor hete zomerdagen.

Probeer deze verfrissende Lemon Verbena Mojito, een variatie op de klassieke mojito, perfect voor hete zomerdagen.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1P

40 ml Bacardi Carta Blanca
1 limoen
10 blaadjes citroenverbena
15 ml simple siroop (suikersiroop)
6 blaadjes munt
Crushed ice
Optioneel: een beetje champagne

40 ml Bacardi Carta Blanca
1 limoen
10 blaadjes citroenverbena
15 ml simple siroop (suikersiroop)
6 blaadjes munt
Crushed ice
Optioneel: een beetje champagne

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snijd de limoen in partjes.

Doe de limoenpartjes, citroenverbena en muntblaadjes in een longdrinkglas. Voeg de suikersiroop toe en muddle (stamp) alles voorzichtig met een muddler of de achterkant van een houten lepel om de smaken vrij te laten komen.

Schenk de Bacardi Carta Blanca erbij.

Vul het glas met crushed ice. Tip: Als je geen crushed ice hebt, neem dan een paar ijsblokjes in een handdoek en sla erop met een zwaar voorwerp totdat ze fijngestampt zijn.

Roer alles goed door met een barlepel.

Top eventueel af met een beetje champagne voor een feestelijke touch.

Garneer met een takje munt en een schijfje limoen.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.