Loaded Wedges met ossestaartstoofvlees mosterdmayonaise en Belgische geitenkaas

Favorieten

3u45

Medium

Deze Loaded Wedges zijn gewoon geniaal. Punt.
Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen en boordevol smaak. Het rijke ossestaartstoofvlees zorgt voor die diepe umami punch, terwijl de mosterdmayonaise frisheid en pit toevoegt. Afgewerkt met geraspte oude Belgische geitenkaas en fijngesneden lente-ui is dit een gerecht dat tegelijk troostend en feestelijk aanvoelt. Ideaal voor een etentje — of gewoon, omdat je het verdient.

Deze Loaded Wedges zijn gewoon geniaal. Punt. Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen en boordevol smaak. Het rijke ossestaartstoofvlees zorgt voor die diepe umami punch, terwijl de mosterdmayonaise frishe ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Voor de wedges
1 kg vastkokende amandineaardappelen, ongeschild
50 g geklaarde boter
Peper en zout

Voor het stoofvlees van ossestaart (halve portie voor afwerking)
750 g ossestaart, in stukken gesneden
1 ui, grof gesneden
1 wortel, in blokjes
2 teentjes look, geplet
1 el bloem
1 el tomatenpuree
330 ml donker Belgisch bier
500 ml runderbouillon
1 takje tijm
1 laurierblaadje
1 tl mosterd
1 el perensiroop
Boter of olie om te bakken
Peper en zout

Voor de mosterdmayonaise
1 ei
1 flinke el mosterd
200 ml neutrale olie
Sap van 1 kleine citroen
Peper en zout

Voor de mosterdkaviaar (optioneel)
150 g mosterdzaad
150 ml sushi-azijn

Voor de afwerking
1 harde Belgische geitenkaas (bijv. oude geitenkaas uit de Ardennen)
2 lente-uitjes, fijn gesneden


1 harde Belgische geitenkaas (bijv. oude geitenkaas uit de Ardennen)
2 lente-uitjes, fijn gesneden

Leaf
Make it veggie!

Vervang de ossestaart door pulled jackfruit of een rijke paddenstoelenstoof (met oesterzwammen of portobello’s), gestoofd in een mix van sojasaus, balsamico en paddenstoelenbouillon voor een diepe umami-smaak.
Gebruik een stevige vegetarische bouillon en werk verder op dezelfde manier af.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
Aardappelwedges maken

Snijd de aardappelen met schil in vier gelijke partjes.

Breng een grote pot gezouten water aan de kook en blancheer de wedges gedurende 5 minuten. Giet af en laat even uitdampen.

Smelt de boter, meng met peper en zout en meng de aardappelpartjes tot ze goed gecoat zijn. Leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 25–30 minuten in een voorverwarmde oven op 195 °C, tot ze goudbruin en krokant zijn.

Ossestaartstoofvlees bereiden

Kruid de ossestaart met peper en zout en haal door de bloem.

Verhit boter of olie in een stoofpot en schroei het vlees aan alle kanten goudbruin. Haal het uit de pot.

Voeg ui, wortel en look toe en bak tot ze licht gekaramelliseerd zijn.

Roer de tomatenpuree, mosterd en een eetlepel bloem erdoor en laat even meebakken.

Blus met het bier en schraap de aanbaksels los. Voeg het vlees opnieuw toe, samen met de bouillon, tijm en laurier.

Laat minstens 3 uur zachtjes sudderen met het deksel op de pot, tot het vlees van het bot valt. Of: zet de pot afgedekt met deksel of aluminiumfolie 3,5 uur in een oven op 150 °C (mijn voorkeur – je moet er niet meer naar omkijken).

Haal het vlees eruit, pluk het van de botten en zeef de saus.

Voeg 1 fijngehakte sjalot en 100 ml porto toe, laat even inkoken en meng met het geplukte vlees.

Hou warm.

Mosterdmayonaise maken

Doe alle ingrediënten in een maatbeker.

Zet de staafmixer onderaan en mix zonder te bewegen tot de emulsie start. Trek dan langzaam naarboven tot je een gladde mayonaise krijgt.

Breng op smaak en doe in een spuitzak.

Serveren

Leg de krokante wedges op een grote schaal. Lepel het warme stoofvlees erover.

Werk af met dotjes mosterdmayonaise en fijngesneden lente-ui.

Fan van extra cheesy? Rasp er nog wat oude geitenkaas over.

Serveer warm.

Tips

  • Laat het stoofvlees een dag op voorhand trekken voor nóg meer smaak.
  • Gebruik een stevige, oude geitenkaas voor extra karakter.
  • Je kan het stoofvlees ook in de oven garen op 150 °C in een gietijzeren pot met deksel.
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo