Makkelijke appelstrudel rolls

Favorieten

30min

Easy

Een speelse twist op de klassiekeapfelstrudel! Dezeappelstrudel-knopen zijn heerlijk zoet, krokant en zien er ook nog eens feestelijk uit. Je maakt ze met laagjes bladerdeeg, een romige laag banketbakkersroom, appelstukjes, rozijntjes en een vleugje kaneel. Door de reepjes deeg rond je vingers te draaien, krijg je mooie knoopjes die goudbruin uit de oven komen. Perfect om te serveren bij de koffie, als dessert of gewoon als zoet tussendoortje.

Een speelse twist op de klassiekeapfelstrudel! Dezeappelstrudel-knopen zijn heerlijk zoet, krokant en zien er ook nog eens feestelijk uit. Je maakt ze met laagjes bladerdeeg, een romige laag banketbak ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 8-10 stuks

Bladerdeeg
2 vierkante vellen bladerdeeg (20-25 cm) 

Vulling
½ recept banketbakkersroom (afgekoeld) link naar recept op website
4 appeltjes (geschild en in kleine blokjes)
1 theelepel kaneel
1 handvol rozijntjes 

Afwerking
1 eidooier + scheutje melk (dorure)
1 handvol amandelschaafsel
2 eetlepels bloemsuiker (voor en na het bakken)
Blauwe bessen (optioneel, voor bovenop) 

Bladerdeeg
2 vierkante vellen bladerdeeg (20-25 cm) 

½ recept banketbakkersroom (afgekoeld) link naar recept op website
4 appeltjes (geschild en in kleine blokjes)
1 theelepel kaneel
1 handvol rozijntjes 

1 eidooier + scheutje melk (dorure)
1 handvol amandelschaafsel
2 eetlepels bloemsuiker (voor en na het bakken)
Blauwe bessen (optioneel, voor bovenop) 

Leaf
Make it veggie!

Dit recept is al vegetarisch. Wil je het helemaal plantaardig maken, gebruik dan plantaardig bladerdeeg, banketbakkersroom op basis van sojamelk of amandelmelk en bestrijk de knopen met een beetje plantaardige melk in plaats van eidooier.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Maak de banketbakkersroom en laat volledig afkoelen. 

Leg één vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de banketbakkersroom. 

Schil de appeltjes, verwijder het klokhuis en snijd in fijne blokjes. Verdeel ze gelijkmatig over de room. 

Bestrooi met kaneel en verdeel de rozijntjes erover. 

Leg het tweede vel bladerdeeg bovenop. Snijd met een pizzaroller of deegsnijder reepjes van ca. 2 cm breed. 

Neem telkens een reep en draai die om je vingers tot een knoop. Leg de knoopjes op een bakplaat met bakpapier. 

Bestrijk de knopen met dorure. Bestrooi met amandelschaafsel en een beetje bloemsuiker. 

Leg eventueel op elke knoop een blauwe bes. 

Bak de appelstrudel-knopen 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot ze goudbruin en krokant zijn. 

Laat kort afkoelen en bestrooi opnieuw met bloemsuiker voor een feestelijke afwerking. 

Tips

  • Je kan de knopen ook vullen met wat gehakte noten of cranberry’s voor extra bite. 
  • Serveer warm met een bolletje vanille-ijs als dessert. 
  • Gebruik een mix van zoete en lichtzure appels voor een frisse smaak. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.