Snij de look, ajuin en lange peper fijn en stoof aan in olijfolie, laat lichtjes aankleuren. Blus met de witte wijn, laat wat uitstoven, snij de tomaten doormidden en voeg toe, kruid met peper en zout, zet deksel erop en laat 10 min sudderen.
Spoel ondertussen de mosselen, haal de mosselen die stuk zijn of openblijven eruit. Kook de papardelle zoals vermeld op verpakking. Neem deksel van de saus, proef of je eventueel moet bij kruiden en laat nu verder sudderen zodat de saus mooi indikt, want de mosselen gaan bij het garen ook veel heerlijk vocht afgeven. Eens mooi ingedikt voeg je de mosselen toe, roer even goed onder elkaar zodat ze mooi onder de saus zitten en zet deksel erop, laat 3 à 4 min garen of tot ze open zijn.
Giet pasta af en draai ze onder de mosselen, werk af met gehakte peterselie.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.