Zalm voorbereiden: Verwijder eventueel het vel van de zalmfilets en controleer op graatjes. Snijd in blokjes van ca. 2 cm. Kruid met peper, zout en currypoeder.
Zalm kort aanbakken: Verhit een eetlepel olijfolie in de pan. Bak de zalm kort en krachtig aan tot hij kleur krijgt. Haal uit de pan en zet opzij.
Groentebasis maken: Stoof de ui en look in dezelfde pan met een extra scheutje olie. Snijd van de pompoen 5 mooie wedges met schil voor de afwerking. Snijd de rest in blokjes van ca. 1 cm (schil mag eraan blijven als hij niet te hard is). Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en bak ze even mee. Voeg de champignons toe en bak verder aan.
Roomsaus maken: Voeg de spinazie toe en laat slinken. Blus met de kippenbouillon, voeg de room en mascarpone toe en meng goed door tot een smeuïge saus.
Lasagne opbouwen
Voeg de gebakken zalm terug toe. Breek de lasagnevellen in vieren en steek ze onder in het mengsel, zorg dat ze goed ondergedompeld zijn.
Afwerken en bakken
Bestrooi met mozzarella. Leg de pompoenwedges in stervorm bovenop. Bak 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Serveren
Werk af met rozemarijntakjes tussen de pompoenwedges. Serveer de lasagne in de pan, recht op tafel.
Tips
- Gebruik verse lasagnevellen voor een zachtere structuur.
- Je kan dit gerecht makkelijk een dag op voorhand maken en opnieuw opwarmen.
- De pompoenwedges behouden hun vorm beter mét schil.
- Liever vis vervangen? Vervang zalm door gerookte zalm of zelfs scampi’s.
- Werk eventueel af met wat geroosterde pijnboompitten voor extra crunch.