Paddenstoelroomsoep met Crunchy Parmezaan-Chips

Favorieten

45min

Next Level

Geniet van deze romige paddenstoelsoep met parmezaan-chips, ideaal voor een feestelijk diner! Simpele bereiding, spectaculaire presentatie.

Geniet van deze romige paddenstoelsoep met parmezaan-chips, ideaal voor een feestelijk diner! Simpele bereiding, spectaculaire presentatie.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor de soep:
800 g witte paddenstoelen
1 klont boter
2 tenen knoflook
1 ui
1 wit van prei
2 grote aardappels
1,5 l kip- of groentebouillon
200 ml room
Peper en zout

Voor de parmezaan-chips:
150 g Parmezaanse kaas
1 tl jeneverbes (fijn gestampt)
1 tl Santa Maria kaneel gemalen

Voor de afwerking:
4 witte paddenstoelen, in fijne plakjes
2 el fijngehakte peterselie
4 el room

Voor de soep:
800 g witte paddenstoelen
1 klont boter
2 tenen knoflook
1 ui
1 wit van prei
2 grote aardappels
1,5 l kip- of groentebouillon
200 ml room
Peper en zout

Voor de parmezaan-chips:
150 g Parmezaanse kaas
1 tl jeneverbes (fijn gestampt)
1 tl Santa Maria kaneel gemalen

Voor de afwerking:
4 witte paddenstoelen, in fijne plakjes
2 el fijngehakte peterselie
4 el room

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Blussen en koken: Giet de bouillon erbij, breng op smaak met peper en zout, en laat de soep 20 minuten zachtjes sudderen.

Afwerken: Voeg de room toe en mix de soep glad met een blender. Controleer de smaak en pas indien nodig aan met peper en zout.

Voor de parmezaan-chips:Rasp de Parmezaanse kaas en meng met de fijngestampte jeneverbes en kaneel.

Vorm de chips: Maak met de kaasmengeling cirkels op een siliconen bakmat, iets groter dan de borden waarin je de soep serveert.

Bakken: Bak de chips 8-10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat volledig afkoelen.

Serveren: Verdeel de soep over diepe kommen of borden.

Werk af met plakjes rauwe paddenstoel, een lepeltje room en fijngehakte peterselie.

Leg de parmezaan-chips erop. Breek de chips pas aan tafel in de soep voor het beste effect.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.