Pasta met feta, zalm en harisa, geconfijte kerstomaatjes en look uit de oven

Favorieten

35min (waarvan 25 minuten oven)

Easy

Dit gerecht is er eentje dat iedereen wel al gezien heeft op socials ,  deze die je zonder al te veel moeite op tafel tovert, maar toch bomvol smaak zit.dit is mijn versie! De feta smelt zachtjes in de oven samen met de kerstomaatjes, terwijl de zalm zijn volle smaak behoudt en de harissa voor een pittige toets zorgt. Een echte topper voor een doordeweekse dag, maar ook feestelijk genoeg om indruk te maken op vrienden of familie.

Dit gerecht is er eentje dat iedereen wel al gezien heeft op socials ,  deze die je zonder al te veel moeite op tafel tovert, maar toch bomvol smaak zit.dit is mijn versie! De feta smelt zachtjes in d ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 3P

Ovenschotel 
1 blok feta kaas 
600 g gemengde kerstomaatjes (gele en rode) 
2 mooie zalmfilets 
1 bol look 
2 eetlepels harissa 
2 eetlepels olijfolie 
2 el ontpitte kleine zwarte olijven  

Pasta 
200 g korte pasta naar keuze (bv. penne, fusilli of linguine) 
50 g geraspte Parmezaanse kaas 
½ bosj basilicum 
1 soeplepel pastavocht 

 
1 blok feta kaas 
600 g gemengde kerstomaatjes (gele en rode) 
2 mooie zalmfilets 
1 bol look 
2 eetlepels harissa 
2 eetlepels olijfolie 
2 el ontpitte kleine zwarte olijven  

 
200 g korte pasta naar keuze (bv. penne, fusilli of linguine) 
50 g geraspte Parmezaanse kaas 
½ bosj basilicum 
1 soeplepel pastavocht 

Leaf
Make it veggie!

Laat de zalm weg en vervang door extra groenten zoals courgette, aubergine of geroosterde paprika. Je kan ook kikkererwten of linzen toevoegen voor extra eiwitten.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
  1. Verwarm de oven voor op 195 °C. 
  2. Leg de zalmfilets in een ovenschaal. Schik de kerstomaatjes errond en leg er de feta, de hele bol look en olijven bij. 
  3. Besprenkel alles met de olijfolie. Smeer de harissa uit over de zalmfilets. 
  4. Zet de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven. 
  5. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou een soeplepel pastavocht apart. 
  6. Haal de ovenschaal uit de oven. Knijp de geconfijte look uit de bol en meng deze onder de tomaatjes en feta. 
  7. Voeg de gekookte pasta toe aan de ovenschotel. Roer er de Parmezaanse kaas, basilicum en het pastavocht door tot een romig geheel ontstaat. 
  8. Serveer meteen en geniet! 

Tips

  • Liever wat milder? Vervang de harissa door pesto of een lepeltje paprikapoeder. 
  • Voor extra groente kan je wat spinazie of courgetteblokjes toevoegen bij de tomaatjes. 
  • Als je de schotel wat frisser wil maken, kan je op het einde een kneepje citroensap toevoegen. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.