Voor de ketchup: Snij de tomaten in stukken.
Leg deze in een schaal samen met de chilipeper, look, bruine suiker, azijn, tomaten concentraat, worcester saus, tabasco, koolzaadolie, stokje kaneel en steranijs.
Meng alles goed door.
Leg de schaal in de BBQ en laat 2 uur sudderen op 120°C.
De aardappelen: Snij de patatjes in schijfjes of blokjes met de schil.
Doe er de druivenpitolie over en kruid met peper en zout.
Steek ze in de BBQ op 200°C tot ze gaar zijn, roer regelmatig om zodat ze aan alle kanten kleuren en mooi krokant zijn, de tijd zal afhangen van hoe groot ze gesneden zijn en de temp in je bbq.
Haal na 2 uur de mengeling voor de ketchup uit de BBQ.
Haal de stok kaneel en steranijs er uit.
Doe alle andere ingrediënten in een pot en mix alles tot je een gladde massa hebt.
Eens de patatjes gaar zijn haal je ze uit de BBQ.
Leg ze op bakpapier en verdeel ze op borden.
Doe de verse mayonaise in een spuitzak en spuit deze in lijntjes over de patatjes.
Werk af met de zelfgemaakte smoked ketchup en fijn gesneden lente-ui !
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.