Pesto van Pistachenoten

Favorieten

Snel

Easy

Een kleine twist op de klassieke pesto die je gegarandeerd blij gaat maken! Door pijnboompitten te vervangen door pistachenoten krijgt deze pesto een volle, romige notensmaak. Heerlijk als dip, bij een salade caprese, of om door je favoriete pasta te roeren.

Een kleine twist op de klassieke pesto die je gegarandeerd blij gaat maken! Door pijnboompitten te vervangen door pistachenoten krijgt deze pesto een volle, romige notensmaak. Heerlijk als dip, bij ee ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 bosje basilicum
80 g pistachenoten (ongezouten, gepeld)
110 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 teentjes knoflook
Zeste en sap van 1 citroen
Peper en zout, naar smaak
4 el olijfolie
Scheutje water (indien nodig)

1 bosje basilicum
80 g pistachenoten (ongezouten, gepeld)
110 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 teentjes knoflook
Zeste en sap van 1 citroen
Peper en zout, naar smaak
4 el olijfolie
Scheutje water (indien nodig)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiden: Zorg dat de pistachenoten gepeld zijn en de basilicum schoon en droog is.

Mixen: Doe de basilicum, pistachenoten, Parmezaanse kaas, knoflook, citroenzeste en -sap in een keukenmachine. Voeg de olijfolie toe.

Blenden: Mix tot een grove pesto. Voeg een klein scheutje water toe als het mengsel te dik is om te blenden.

Op smaak brengen: Breng op smaak met peper en zout en mix nog even kort door.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.