Meng de gist onder de melk, laat 5 min staan.
Doe de bloem in een kom met het zout aan de zijkant.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet hier een gedeelte van de melk in.
Begin vanuit het midden te roeren en een beslag te maken, roer er steeds meer melk bij en maak een mooi glad deeg, voeg ei en honing toe en klop alles goed los.
Moest je klonters hebben, zet je er de staafmixer in.
Laat het beslag een uurtje op een warme plaats rusten.
Roer het deeg los en doe het in een spuitfles.
Warm de poffertjespan op, wrijf elk kuiltje in met wat boter, vul elk net iets meer dan de helft en bak tot onderkant lichtbruin is, met een houten brochette stokje draai je elk poffertje om en laat het kort even aankleuren.
Serveer warm met bloemsuiker en eventueel een klontje boter.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.