Quiche in Bladerdeegpasteitjes met Asperges ‘Cacio e Pepe’

Favorieten

40min

Easy

Deze individuele quiche pasteitjes in bladerdeeg zijn perfect voor je paasbrunch! Ze zijn gevuld met witte asperges en een romige vulling op basis van pecorino en een mix van pepers, waardoor je een heerlijke cacio e pepe-smaak krijgt. Bovendien kun je ze op voorhand klaarmaken en vlak voor het serveren even opwarmen e nafwerken. Hoe mooi én schattig zijn ze? Gegarandeerd succes!

Deze individuele quiche pasteitjes in bladerdeeg zijn perfect voor je paasbrunch! Ze zijn gevuld met witte asperges en een romige vulling op basis van pecorino en een mix van pepers, waardoor je een h ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Pasteitjes en vulling: 
4 bladerdeegpasteitjes (bouchées of videekes
8 grote witte Belgische asperges 
250 ml room 
2 eieren 
150 g pecorino, geraspt 
1 kl vier-pepers mix (of zwarte peper) 
1 tl zout 

Afwerking: 
4 takjes dille 
4 eetbare bloemetjes 
150 ml licht opgeklopte slagroom, zure room of Griekse yoghurt 
1 kl gerookt paprikapoeder 

 
4 bladerdeegpasteitjes (bouchées of videekes
8 grote witte Belgische asperges 
250 ml room 
2 eieren 
150 g pecorino, geraspt 
1 kl vier-pepers mix (of zwarte peper) 
1 tl zout 

 
4 takjes dille 
4 eetbare bloemetjes 
150 ml licht opgeklopte slagroom, zure room of Griekse yoghurt 
1 kl gerookt paprikapoeder 

Leaf
Make it veggie!

laat de pecorino weg

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

  1. Voorbereiden van de vulling: 
  2. Mix de room, eieren, 100 g pecorino en het zout in een hoge maatbeker tot een glad mengsel. 
  3. Asperges klaarmaken: 
  4. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf. 
  5. Snijd de aspergekopjes op ongeveer 3 cm af en zet ze opzij. 
  6. Snijd de rest van de asperges in kleine stukjes en verdeel ze over de bladerdeegpasteitjes. 
  7. Pasteitjes vullen en bakken: 
  8. Snijd voorzichtig de dekseltjes uit de pasteitjes. 
  9. Giet de eier-roommengeling in de pasteitjes, net tot aan de rand. 
  10. Bak de pasteitjes 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Controleer de gaarheid met een satéprikker: komt deze er droog uit, dan zijn ze gaar. 
  11. Aspergekopjes roosteren: 
  12. Besprenkel de aspergekopjes met olijfolie en een snufje zeezout. 
  13. Voeg ze de laatste 10 minuten toe aan de oven om ze licht te roosteren. 
  14. Serveren: 
  15. Meng de opgeklopte slagroom met het gerookte paprikapoeder. 
  16. Verdeel een lepel van dit mengsel over de borden. 
  17. Zet de warme pasteitjes erop en werk af met een takje dille en een eetbaar bloemetje. 
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.