Snij de sjalot en de venkel heel fijn.
Zet de visfumet op het vuur zodat hij opgewarmd is om straks te gebruiken.
Zet een gietijzeren pot op het vuur en roer de risotto rijst een 5-tal minuutjes om in de olie zodat hij mooi glanst.
Voeg de ui en venkel toe en laat 5 min al roerend stoven.
Blus met de vermout, laat helemaal verdampen, voeg saffraan toe en kruid met peper en zout.
Voeg nu lepel na lepel de warme visbouillon toe en laat iedere keer eerst inkoken.
Voeg na 15 min de geraspte Parmezaan toe en roer tot een smeuïge massa.
Haal de inktvissen door de bloem, schud af en frituur ze of bak ze gedurende 2 à 3 minuutjes in een pan met olie.
Leg ze op keukenpapier.
Roer er als laatste de in stukjes getrokken burrata bij.
Schep de risotto in kommetjes, verdeel de inktvis erover en werk af met fijn gesneden salie, zeste van citroen en scheutje olijfolie.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.