Saffraan risotto met inktvis en burrata

Favorieten

30min

Next Level

Heerlijke risotto met safraan, inktvis en burrata. Een lekker recept en de perfecte comfort food voor een relax avondje in de sofa.

Heerlijke risotto met safraan, inktvis en burrata. Een lekker recept en de perfecte comfort food voor een relax avondje in de sofa.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

1 kleine venkel
1 sjalot
2 el olijfolie
300 g risotto rijst
2 doosjes saffraan
1.5 l visbouillon
150 ml witte vermout
100 g Parmezaan
1 bol burrata
300 g inktvisringen
2 el bloem
2 takken salie
1 gewassen citroen

1 kleine venkel
1 sjalot
2 el olijfolie
300 g risotto rijst
2 doosjes saffraan
1.5 l visbouillon
150 ml witte vermout
100 g Parmezaan
1 bol burrata
300 g inktvisringen
2 el bloem
2 takken salie
1 gewassen citroen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de sjalot en de venkel heel fijn.

Zet de visfumet op het vuur zodat hij opgewarmd is om straks te gebruiken.

Zet een gietijzeren pot op het vuur en roer de risotto rijst een 5-tal minuutjes om in de olie zodat hij mooi glanst.

Voeg de ui en venkel toe en laat 5 min al roerend stoven.

Blus met de vermout, laat helemaal verdampen, voeg saffraan toe en kruid met peper en zout.

Voeg nu lepel na lepel de warme visbouillon toe en laat iedere keer eerst inkoken.

Voeg na 15 min de geraspte Parmezaan toe en roer tot een smeuïge massa.

Haal de inktvissen door de bloem, schud af en frituur ze of bak ze gedurende 2 à 3 minuutjes in een pan met olie.

Leg ze op keukenpapier.

Roer er als laatste de in stukjes getrokken burrata bij.

Schep de risotto in kommetjes, verdeel de inktvis erover en werk af met fijn gesneden salie, zeste van citroen en scheutje olijfolie.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.