Meng de geitenkaas met fijngesneden bieslook, peper, zout en honing.
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprikahelften met het geitenkaasmengsel. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
Leg de sneetjes spek op een bakplaat en bak ze 10 minuten krokant in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
Schil en halveer de peren. Bak ze in een pan met olijfolie en wat honing tot ze goudbruin zijn.
Was de Romeinse sla en rode eikenbladsla, en zwier ze droog. Schil de rode ui en snijd deze in ringen.
Vinaigrette maken: Meng de balsamicoazijn, olijfolie, honing, peper en zout in een kom.
Verdeel de sla over de borden. Voeg de uienringen en krokante spek toe. Leg de gevulde paprika’s en gebakken peren erbij. Werk af met de vinaigrette, geroosterde amandelschilfers en groene olijven. Serveer onmiddellijk.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.