Krieltjes garen Snijd de krieltjes doormidden of in vieren als ze groter zijn. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af, spoel kort onder koud water en laat goed uitlekken.
Boontjes blancheren Snijd de uiteinden van de boontjes en halveer ze. Kook ze 4 à 5 minuten in gezouten kokend water tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water. Laat uitlekken.
Spekjes bakken Bak de spekreepjes zonder vetstof in een droge pan tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Groenten snijden Snijd de tomaten in blokjes, de rode ui in halve ringen en de Romeinse sla in reepjes.
Dressing maken Meng de Griekse yoghurt met de mosterd, honing, dille, look, rozemarijn, limoenzeste en -sap tot een romige dressing.
Samenstellen Doe krieltjes, boontjes, tomaten, ui, sla en spekjes in een grote kom. Lepel er de dressing over en meng goed.
Serveren Werk af met extra kruiden of limoenzeste. Serveer lauw of fris.
Tips
- Maak de salade op voorhand voor een picknick of BBQ. Bewaar de dressing apart tot net voor het serveren.
- Voeg extra crunch toe met geroosterde noten of pitten.