Sidecar
10min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?50 ml cognac
20 ml vers citroensap
30 ml Cointreau
10 ml suikersiroop (zie instructies hieronder)
IJsblokjes
Citroenzeste, voor garnering
Suikersiroop:
50 g suiker
50 ml water
Je winkelwagen is leeg
10min
•Easy
Maak de Sidecar cocktail met cognac, vers citroensap en Cointreau. Deze verfrissende en elegante drank is perfect voor elke gelegenheid.
50 ml cognac
20 ml vers citroensap
30 ml Cointreau
10 ml suikersiroop (zie instructies hieronder)
IJsblokjes
Citroenzeste, voor garnering
Suikersiroop:
50 g suiker
50 ml water
50 ml cognac
20 ml vers citroensap
30 ml Cointreau
10 ml suikersiroop (zie instructies hieronder)
IJsblokjes
Citroenzeste, voor garnering
Suikersiroop:
50 g suiker
50 ml water
Suikersiroop: Meng gelijke delen suiker en water in een kommetje. Roer goed tot de suiker volledig is opgelost. Dit kan eventueel met een handmixer.
Voeg de cognac toe aan een cocktailshaker.
Voeg daarna de Cointreau, citroensap en suikersiroop toe.
Vul de shaker met ijsblokjes en schud krachtig gedurende ongeveer 10 seconden.
Zeef de inhoud van de shaker in een gekoeld coupette glas.
Garneer met een stukje citroenzeste door deze boven de cocktail uit te knijpen en in het glas te leggen.
Gebruik vers citroensap voor de beste smaak. Om de rand van het glas te suikeren, wrijf je deze in met een stukje citroen en dip je het glas in suiker voordat je de cocktail inschenkt.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!