Stoofpotje van kabeljauw met Honingtomaten, boontjes en basilicum

Favorieten

20min

Easy

Wil je een makkelijk éénpansgerecht boordevol groenten en vis? I got you!! Smaakvolle stoofpot met tomatensaus, basilicum en kabeljauw.

Wil je een makkelijk éénpansgerecht boordevol groenten en vis? I got you!! Smaakvolle stoofpot met tomatensaus, basilicum en kabeljauw.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

500 g Honingtrostomaten
300 g boontjes, in de helft gesneden en al dente gekookt
1 zoete ui
1 dikke bot basilicum
400 g kabeljauw filet
2 el olijfolie
1 kl lookpoeder
Peper en zout
250 ml water

500 g Honingtrostomaten
300 g boontjes, in de helft gesneden en al dente gekookt
1 zoete ui
1 dikke bot basilicum
400 g kabeljauw filet
2 el olijfolie
1 kl lookpoeder
Peper en zout
250 ml water

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Pel de ui en snijd in fijne schijfjes, fruit aan in de olijfolie met lookpoeder.

Was de Honingtomaten en snijd ze doormidden, voeg toe bij de ui met een scheutje water, kruid met peper en zout.

Laat 4-5minuten verder stoven onder een deksel.

Pluk de blaadjes basilicum van de takken.

Portioneer de kabeljauw in stukken van 5 cm ongeveer en kruid met peper en zout.

Voeg dan kabeljauw, en boontjes toe en daarop de basilicum blaadjes.

Laat nog 4 minuutjes verder sudderen onder deksel.

Werk af met extra verse basilicum.

Serveer zo of met rijst, noedels, gestoomde patatjes.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.