Tonijn: Marineer de tonijn 1 uur in 1 cm sojasaus, draai af en toe om.
Dep je tonijn droog, smeer in met dun laagje eiwit en kruid met peper en zout.
Daarna rol je de tonijn door de sesamzaadjes, druk deze goed aan.
Laat in een koekenpan 3 el margarine opwarmen, bak de tonijn steak 1 min aan, aan beide kanten. Haal uit de pan, leg op keukenpapier en snij in sneetjes van een kleine centimeter.
Salade: Snij de komkommer met de mandoline in dunne schijfjes– of met rasp- zeer fijn.
Leg in zeef om eventueel overtollig vocht te verwijderen, meng met de fijn gesneden lente-ui en koriander.
Saus: Alle ingrediënten onder mekaar mengen.
Hou je van pikant, voeg dan een chilipeper toe.
Dresseer de tonijn met de komkommer en het sausje op een plateau of op aparte bordjes.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.