Tomatensalade met kappertjes en ricotta op z’n mediterraans

Favorieten

20min

Easy

Een feestelijke pan met het lekkerste uit de zee! Een top bouillon en ingrediënten afkomstig van je visboer zullen hier zeker het verschil maken.

Een feestelijke pan met het lekkerste uit de zee! Een top bouillon en ingrediënten afkomstig van je visboer zullen hier zeker het verschil maken.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

5 verse tomaten
10 uitgelekte ansjovisfilets in olie
1 biologische, gewassen limoen, in partjes
200 gram verse ricotta
50 gram smaakvolle groene olijven
1 knapperige ui, in ringen gesneden
3 eetlepels kwalitatieve olijfolie
1 eetlepel rijke balsamico
Versgemalen peper
Zout naar smaak

5 verse tomaten
10 uitgelekte ansjovisfilets in olie
1 biologische, gewassen limoen, in partjes
200 gram verse ricotta
50 gram smaakvolle groene olijven
1 knapperige ui, in ringen gesneden
3 eetlepels kwalitatieve olijfolie
1 eetlepel rijke balsamico
Versgemalen peper
Zout naar smaak

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Start met het wassen en snijden van de tomaten in dunne schijfjes. Schik ze over een fraai opgemaakte schaal.

Ga verder met het toevoegen van de ansjovisfilets, de partjes limoen, de romige ricotta, de groene olijven en de uiringen over de gesneden tomaten.

Giet vervolgens de olijfolie en de balsamico over de salade. Maak de salade af met versgemalen peper en zout naar smaak.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.