Stoom de zoete aardappelen ± 20 min gaar.
Laat ze wat afkoelen en plet het vruchtvlees.
Voeg de fijngehakte ui toe, samen met alle verse en droge kruiden toe, ook de mosterd, het paneermeel, en de kaas, kruid met zout en peper, meng alles stevig onder elkaar.
Rol het bladerdeeg open.
Leg de strook bladerdeeg in de breedte voor jou.
Bestrijk een band van 1 cm ongeveer lichtjes in met dorure, smeer de aardappel vulling zo gelijk matig mogelijk open, blijf weg van het ingesmeerde stukje deeg, rol van onderen naar boven zorgvuldig op.
De naad laat je onderaan de opgerolde rol.
Laat min 1u in koelkast opstijven, smeer zeer lichtjes in met dorure en rol de bladerdeeg worst door de mengeling maanzaad en Parmezaan.
Snij in stukjes van 1,5 cm, leg ze plat op een bakplaat met bakpapier en laat 15-20 min goed doorbakken aan 175-180 °.
Serveer warm.
Deze kan je ook op voorhand maken , in koelkast bewaren en gedurende 4 min ongeveer weer opwarmen in de oven op 180°.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.