Vis in zoutkorst
30min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?1 volledige vis van 1 kg, bijvoorbeeld zeebaars of dorade
1 kg grof zeezout
1 eiwit
1 citroen
1 limoen
Je winkelwagen is leeg
30min
•Easy
Op vakantie zou ik deze vis in zoutkorst dagelijks eten, kan makkelijk thuis ook
1 volledige vis van 1 kg, bijvoorbeeld zeebaars of dorade
1 kg grof zeezout
1 eiwit
1 citroen
1 limoen
1 volledige vis van 1 kg, bijvoorbeeld zeebaars of dorade
1 kg grof zeezout
1 eiwit
1 citroen
1 limoen
Supersimpel en toch ziet het er indrukwekkend uit. Je hebt heel veel zout nodig om dit gerecht te maken, maar geen zorgen: het dient enkel om de vis vochtig te houden in een korst en om de stevige textuur te bewaren. Het zout dringt dus niet in de vis.
Maak de vis schoon. Laat de kop, de staart, de schubben en het vel eraan.
Laat de oven voorverwarmen op 210 °C.
Kneed het zeezout met het eiwit tot elk korreltje zout ‘blinkt’ van het eiwit. Zorg ervoor dat het geen pap wordt!
Leg de vis in een grote ovenschaal en wrijf het zoutmengsel mooi egaal over de vis. Volg de natuurlijke lijn van de vis en laat kop en staart vrij.
Snij de citroen en de limoen in partjes en verdeel ze rond de vis.
Plaats de schaal twintig minuten in de warme oven.
Laat vijf minuten rusten. Hak dan de zoutkorst open en serveer.
Vis in zoutkorst kan je ook op de barbecue klaarmaken, dan krijg je een lekker gerookte smaak. Zet daarvoor de vuurvaste schaal op de barbecue met het deksel gesloten. De temperatuur moet minimaal 190 °C bedragen. Haal het pakket na ongeveer dertig minuten van het vuur.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!