Vis in zoutkorst

Favorieten

30min

Easy

Op vakantie zou ik deze vis in zoutkorst dagelijks eten, kan makkelijk thuis ook

Op vakantie zou ik deze vis in zoutkorst dagelijks eten, kan makkelijk thuis ook
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

1 volledige vis van 1 kg, bijvoorbeeld zeebaars of dorade
1 kg grof zeezout
1 eiwit
1 citroen
1 limoen

1 volledige vis van 1 kg, bijvoorbeeld zeebaars of dorade
1 kg grof zeezout
1 eiwit
1 citroen
1 limoen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Supersimpel en toch ziet het er indrukwekkend uit. Je hebt heel veel zout nodig om dit gerecht te maken, maar geen zorgen: het dient enkel om de vis vochtig te houden in een korst en om de stevige textuur te bewaren. Het zout dringt dus niet in de vis.

Maak de vis schoon. Laat de kop, de staart, de schubben en het vel eraan.

Laat de oven voorverwarmen op 210 °C.

Kneed het zeezout met het eiwit tot elk korreltje zout ‘blinkt’ van het eiwit. Zorg ervoor dat het geen pap wordt!

Leg de vis in een grote ovenschaal en wrijf het zoutmengsel mooi egaal over de vis. Volg de natuurlijke lijn van de vis en laat kop en staart vrij.

Snij de citroen en de limoen in partjes en verdeel ze rond de vis.

Plaats de schaal twintig minuten in de warme oven.

Laat vijf minuten rusten. Hak dan de zoutkorst open en serveer.

Tips

Vis in zoutkorst kan je ook op de barbecue klaarmaken, dan krijg je een lekker gerookte smaak. Zet daarvoor de vuurvaste schaal op de barbecue met het deksel gesloten. De temperatuur moet minimaal 190 °C bedragen. Haal het pakket na ongeveer dertig minuten van het vuur.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.